Başarılı Olmak İçin İzlenmesi Gereken Yol Haritası

Yazar: Fatih K. | 21.04.2021 - 3 dakikalık okuma. Görüntülenme: 806
Başarılı Olmak İçin İzlenmesi Gereken Yol Haritası
B ir hedefiniz var ve siz bu hedefiniz doğrultusunda çalışmaya başladınız. Başarmak istiyorsunuz ama nasıl başaracağınızı bilmiyorsunuz.

Bir hedefiniz var ve siz bu hedefiniz doğrultusunda çalışmaya başladınız. Başarmak istiyorsunuz ama nasıl başaracağınızı bilmiyorsunuz. Sadece bir hedef belirlemiş ve ona odaklanmışsınız. Belki de bu uğurda pek çok kayıplar vereceksiniz ama umurunuzda değil yeter ki hedefinize ulaşın ve başarılı olun. Maalesef ki hayat sadece tek bir hedeften ibaret değil. Elbette ki bir hedefiniz olacak ve o hedefinize ulaşmak için çabalayacaksınız. Ancak önemli olan şu ki hedefinize ulaşmaya çalışırken nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Ya da başka bir tabirle nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini belirlediniz mi?

Çoğu insan hedefine ulaşmak için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmez ya da belirlemez. İzlemesi gereken yolu bilmeyen insan da bu uğurda fazlaca kayıplar verir. İlk başlarda her şey yolunda gibi görünür ama zamanla kayıplar birikir birikir birikir. Bir müddet sonra hedefine ulaşma uğruna o kadar çok kayıp verir ki ya hedefine ulaşamadan hedefinden vazgeçer ya da hedefine ulaştıktan sonra kaybettiklerinin yanında başarısı çok küçük kalır.

Bazı insanlar hedefine ulaşmak için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilir. İzlemesi gereken yolu bilen insan hedefine ulaşmak için vereceği kayıpları en asgari düzeyde tutacak şekilde bir yol belirler ve bu yoldan hedefine ulaşır. Kayıpları elbette ki olacaktır ancak sonuç olarak diğer insanlara göre çok çok daha az kayıpları olacaktır. Bu tip insanlar hedefine ulaştığında yani başardığında başarılarının keyfini çıkartırlar ve yeni hedefleri için hazırdırlar.

Şimdi bir düşünün siz hangisi olmak istersiniz. Birinci durumdaki İnsan mı? İkinci durumdaki insan mı?

Bilmelisiniz ki birinci durumdaki insanla ikinci durumdaki insan aynı hedefte başarıya ulaştıklarında birinci durumdaki insanın kaybettikleri, ikinci durumdaki insanın kaybettiklerinden çok daha fazla olacak.

Peki bir insan hedefine ulaşmak için nelerini kaybedebilir?

Bu sorunun cevabı hedeflediğin şeye göre değişir. Ancak bazı kayıplar vardı ki bu kayıplar hedeflediğin şeyden bağımsız kayıplardır. Bu kayıplardan en önemlisi elbette ki zamandır. Zaman öyle bir kayıptır ki geri getirmek istersiniz getiremezsiniz, daha fazlasını kazanmak isterseniz kazanamazsınız. Zaman ile ilgili yapabileceğiniz tek şey elinizde olanı en etkili şekilde değerlendirmektir.

Peki elimizde olan zamanı en etkili biçimde nasıl değerlendirebiliriz?

Zamanı en etkili biçimde değerlendirmenin yolu her zaman disiplinden geçer. Hedefimize ulaşmak isteriz ve bu hedefimize ulaşmayı her zaman başarı sayarız ancak bu bir insanın yapabileceği en büyük hatalardan biridir. Başarı sadece hedefe ulaşmak değildir. Başarı öyle bir kavramdır ki içerisinde azim, irade, yetenek, bilgi, tecrübe, zaman, disiplin gibi birçok kavramı barındırır. Eğer bir insan bu kavramları bir arada barındıramazsa genellikle başarısızlar tayfasında yerini alır.

Peki bir insan bu kavramları nasıl bir arada barındırabilir?

Bir insanın bu kavramları bir arada barındırabilmesinin en etkili yolu plan ve program ile mümkün olur. Eğer önümüzde ki 1 yılı, 1 ayı, 1 haftayı ve 1 günü planlar ve bu planlarımıza iradeli bir biçimde sadık kalırsak işte o zaman bu kavramlar bir arada barınır yani başarılı oluruz. İnsan öncelikle becerisi, bilgisi ve tecrübesi yeterince bir hedef belirlemeli ve daha sonra belirlediği bu hedef için ilk önce önünde ki 1 yılı planlamalı. Daha sonra da bu 1 yıllık planını daha detaylandırmak için 1 aylık plan oluşturmalı. Daha sonra 1 aylık planını detaylandırmak için 1 haftalık plan oluşturmalı. Daha sonra da 1 haftalık planını detaylandırmak için 1 günlük plan oluşturmalı. Eğer bu bahsettiğim basamaklar doğrultusunda bir başarı yoluna çıkarsak sonuç olarak başarının tadını çıkartırız.

YAZIMI OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM…
 

Etiketler

Yazar

Fatih K.

 -İlköğretim birinci kademe ( İlkokul) 1.- 2. - 3. ve 4. sınıflar Fen Bilimleri Alanı takviye dersleri. - İlköğretim ikinci kademe ( Ortaokul ) 5.- 6.- 7. ve 8. sınıfl...

Benzer Yazılar
Çocuğunuzu Kendisiyle Yarıştırın

Çocuğunuzu Kendisiyle Yarıştırın

Çocukların kendi kapasitesinin farkına varıp iyileştirme, geliştirme gibi düzenlemelerle kendisini gerçekleştirmesi daha iyi olacaktır.

ÇOCUKLARI DİKKATE ALIN!

ÇOCUKLARI DİKKATE ALIN!

Çocuklar karşılaştıkları olayları o kadar basit ve masumane yorumluyorlar ki işte o an onlara hayran olmamak ve bu durumdan etkilenmemek elde değil.

10 Madde İle Matematikte Nasıl Başarılı Oluruz?

10 Madde İle Matematikte Nasıl Başarılı Oluruz?

Matematikte nasıl başarılı olunur. Matematikte başarılı olmanın 10 sırrını uzman matematik öğretmenimiz sizler için hazırladı.

Ders ve Sosyal Aktiviteler

Ders ve Sosyal Aktiviteler

Günümüzde özellikle ülkemiz dışında ve her geçen gün ülkemizde de yaygınlaşan bir anlayışla çocuklar küçük yaşta sosyal aktivitelere yönlendiriliyor.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?