Baiboard Nedir, Nasıl Kullanılır

Yazar: Yasin G. | 22.06.2017 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 4507
Baiboard Nedir, Nasıl Kullanılır
B aiboard matematik gibi sayısal derslerde kullanılabilecek beyaz tahta aracıdır. Nasıl kullanacağınız inceleyin.

Baiboard Kullanımı

Baiboard matematik derslerinde kullanılabilecek çok faydalı bir beyaz tahta aracı, sayısal derslerde ihtiyaç duyulacak tüm araçlara sahip aynı zamanda öğrencilerinizi paylaştığınızda aynı tahta üzerinde değişiklikler yapmanıza imkan sağlıyor.

Ayrıca özel ders verdiğiniz öğrencilerinizle bailboard ile her yerde pratik yapabilir ve işlediğiniz konuları pekiştirebilirsiniz.

Şimdi nasıl kullanıldığına bakalım.

1. Adım : Uygulamaya giriş yaptıktan sonra, aşağıda gördüğünüz arayüz karşınıza geliyor, tahta oluşturmak için artı tuşuna basıp tahtamızı oluşturuyoruz.

photo1.png

2.Adım : Tahta açıldıktan sonra size ortak kullanım başlatıp başlatmayacağınızı soruyor. Start Meet dediğinizde tahtanın bir kodunu oluşturuyor katılımcılara bu kodu dağıtarak oluşturduğunuz tahtaya giriş yapıp düzenleme yapabiliyorlar.

photo3.jpg

3.Adım : Uygulamanın hemen üst kısmında ise düzenleme araçları bulunmaktadır. Şimdi bunları tanıyalım. 1 nolu buton oluşturduğunuz sayfası silmek için kullanılır, 2 nolu buton eklediğiniz sayfalar arasında geçiş yapmak için kullanılır, 3 nolu buton yazı rengi ve şekil kalınlıklarını ayarlamak için kullanılır, 4 nolu buton pan aracıdır eklenen nesneleri hareket ettirmek için kullanılır, 5 nolu buton metin aracıdır sayfaya metin eklemek için kullanılır, 6 nolu buton silgi aracıdır eklediğiniz herhangi bir nesneyi veya yazıyı silmek için kullanılır, 7 nolu buton kalem aracıdır çizimler oluşturmak için kullanılır, 8 nolu buton highlight aracıdır vurgulamak istediğiniz alanları işaretlemek için kullanılır, 9 nolu buton doğru parçaları çizmek ve şekiller oluşturmak için kulllanılan araçtır, 10 nou buton geometrik şekiller oluşturmka için kullanılır, 11 nolu araç ise otomatik şekil eklemek için kullanılan araçtır.

photo2.png

4. Adım : Bir sonraki adımda tabletimizde veya bulut dosya sistemi hesaplarımızda bulunan dosyaları eklemek için kullanılan butondur. Sayfanın sağ üst kısmında bulunan ilk buton bu işlem için kullanılır. Bu butonu kullanarak resimler, word veya pdf dosyalarını uygulama içerisinde açabilirsiniz.

photo4.jpg

5. Adım : Son adımda oluşturduğumuz ders anlatımını başka bir dosyaya aktarmak için kullanılır. Kaynak ekle butonunun yanındaki butona tıklayarak oluşturduğunuz ders anlatımını pdf dosyasına veya istediğiniz başka bir uygulama içine aktarabilirsiniz.

photo5.jpg


Bir önceki yazımız olan "Üniversite Okuyan Her Öğrencinin Bilmesi Gereken Konular" başlıklı makalemizde üniversitesi öğrencilerinin mutlaka bilmesi gereken ve kendilerini geliştirmeleri gereken konular hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı

Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı

Günümüzde Web 2.0 teknolojisi hızlıca ilerliyor bunun sonucunda her bireyin en az bir tane sosyal medya adresi bulunmaktadır.

Prezi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Prezi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Prezi, sıradan sunumlardan sıkılan, kaliteli, eğlenceli ve dikkat çekici sunumlar hazırlamak isteyenlerin uygulamasıdır.

Kahoot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kahoot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kahoot öğrencilerinize, basit bir şekilde quizler, anketler hazırlayabileceğiniz ve soru-cevap yapabileceğiniz bir platformdur.

Eğitimde Teknolojinin Önemi

Eğitimde Teknolojinin Önemi

Eğitimde teknoloji giderek artmaya başladı. Öğrenci ve öğretmenler teknolojinin fazlasıyla farkındalar. O yüzden "Kodlama" fazlasıyla gerekli bir hal aldı.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?