T YT ve YKS sınavlarında fizik netleri nasıl yükseltilir. Fizikten net sayısını artırmak isteyen öğrenciler için yol haritası nedir.
6 Adımda TYT & YKS FİZİK Netleri Nasıl Yükselir?
1. Önyargılardan kurtulmak
Hayatında hiç fizik dersi almamış olabilirsin. Fizik dersine dair hiçbir şey bilmiyor olabilirsin. Hiçbir fen sorusu çözmemiş olabilirsin.
Bunların hiçbirisi önemli değil!
“FİZİK YAPAMAM!” düşüncesinden kurtulmak gerekiyor. Düşünceden ziyade bir ön yargıdan! "Değişimin en büyük düşmanı ön yargıdır." Eğer bir değişim olacaksa ve bu değişimle birlikte fizik çözmeye başlayacaksan bunun ilk aşaması ön yargılardan başlayacak.
O halde şu cümleyi yüksek sesle ve inanarak oku:
“Ben fizik çözebilirim! Yavaş yavaş da olsa öğrenebilirim ve elimden gelen gayreti göstererek bu işi başaracağım!”
2. Kolay Kitaplardan Başlamak
İkinci aşama kolay yolu bulmak. Bir işe başlarken kolay bir yol varken zor olanla neden vakit kaybedesin ki? Zaten kolayı öğrendikten sonra zorlar da kolay olmaya başlamayacak mı? Bu aşama kendi kullandığım kaynaklardan bazı önerilerde bulunabilirim.
Örneğin;
3. Özet Çıkarmak
Yazmak, yazmak, yazmak…. Asırlardır öğrencinin dostu kalemler. Öğrenmenin değişmez yolu. Fizik çalışırken yeni bir konu öğrendiğinde hemen özetini çıkar. Konu anlatımlarını dinlerken de özet çıkarabilirsin. Yazmak bazen sıkıcı, yorucu, bunaltıcı hatta hayattan bezdirici olabilir. Ama fark edeceksin ki yazınca aklında kalıyor. Hemen bu yazıdan sonra bir konu çalış. Sonra konunun özetini çıkar. Ardından bir test çöz. Dene, kendin tecrübe et!
4. Şemalar Kullanmak
Bin kelimenin anlatamadığını bir şema anlatmaya kadirdir! Şemalarla çalışmak fizik dersi için oldukça önemli. Özet çıkarırken mutlaka şemaları kullan. Bazen şema bana zaman kaybı gibi geliyor. Fakat hazırladığım şemaların ne kadar etkili olduğunu fark edince bu his ortadan kalkıyor ve şemalarla çalışmaya devam ediyorum.
Yukarıda bir zihin haritası bulunuyor. Bu yöntemi de kullanabilirsin. Kısaca açıklayayım:
Ortada “Time” yazan kısımdan haritayı çizmeye başlıyorsun. Bu ortaki kısım senin çalışacağın konu olmalı. Bu ana konudan çıkan bağlantılar da ana konunla ilgili alt konuları temsil ediyor. Bu alt konulara da dallar halinde sana o alt konuyu hatırlatacak çağrışımlar oluşturmalısın. Zihin haritasını hazırlarken olabildiğince az sözcük çok görsel kullanmalısın. Ayrıca 3 farklı renk kullanmalısın
5. Soru Çözümleri
Videolu konu anlatımları kadar videolu soru çözümleri de fizik netlerini artırmak için birebir! Ayrıca bir bilene danış demişler. Aynen öyle! Konulara hakim bir öğretmen bulduysan peşini bırakma. Çözemediğin sorular, anlamadığın kısımları sor ona!
6. Dersi Derste Dinlemek
Eğer fizik özel ders alma imkanın varsa bu imkanı değerlendir. “Dersi derste öğrenmek” denir ya işte tam da üstüne bastın!
Son Söz: Yukarıdaki adımları uyguladığında TYT & YKS Fizik netlerinin yükseldiğini fark edeceksin.
den Başlayan Fiyatlar
Fizikte eksik olduğun konularda alanında uzman öğretmenlerden özel ders al!
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.933 Aktif Öğrenci - 75.314 Tamanlanan Ders
Ahmet U.
16 yıl dershanelerde öğretmenlik yaptim, son 3 yildir sadece özel ders veriyorum. Birçok öğrencim derece yapti ve Türkiye nin saygın üniversitelerini kazandi,formasyon ve Öğren...
Tyt matematik konuları nelerdir? 2024 Tyt sınavında matematikten hangi konularda sorular çıkmaktadır. 2023 ve geçmiş yıllar da tyt matematik soru dağılımları nasıldır?
TYT Matematik ne attırma yöntemlerini ve ipuçlarını uzman matematik öğretmenimiz sizler için kaleme aldı.
En güncel 11. sınıf fizik konuları ve ünitelerine listemizden ulaşabilir ve çalışmalarınızı bu konulara göre şekillendirebilirsiniz.
YKS (TYT - AYT) sınavlarında soru dağılımlarını sizler için hazırladık. 2023 Yks soru dağılımı, hangi dersten ne kadar soru olduğu, Tyt ve Ayt sınavlarında konuları hemen incele!