Uzun Bir Aradan Sonra 2018 Yks de Nasıl Sayısal da İlk 10k İçinde Kaldım?

Yazar: Zeyd remzi Ş. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 2811
Uzun Bir Aradan Sonra 2018 Yks de Nasıl Sayısal da İlk 10k İçinde Kaldım?
G alatasaray üniversitesi mezunu, aynı zamanda tıp fakültesi öğrencisinden sınavlarda başarılı olma taktikleri

2010 yılında girdiğim Galatasaray Üniversitesi siyaset bilimi bölümünü 2015 yılında bitirdim ama bu bölüm beni tatmin etmemişti. Araya giren askerlik ve bir süre iş arama süreci ve sonrasında hayatta yapmak istediğim asıl mesleği bulmuş olmanın verdiği güvenle 2017-2018 sezonunda tekrardan tıp fakültesi için sınava hazırlandım ve yeni yüzyıl üniversitesi tıp fakültesini %100 burslu kazandım. Aslında bu hikayenin daha gerisinde 2015-2016 sezonunda da YGS LYS ye hazırlanmıştım ve İstanbul üniversitesi fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünü kazanmıştım. O zamanlar artık ne istediğimi biliyordum ama belediyenin ücretsiz kursunda hazırlanmıştım ve orada sadece ders anlatımı vardı. Takıldığımız soruları sormak imkanımız maalesef yoktu. Ve bu biriken sorulmamış sorular ve sınava bir ay kala yaşadığım sağlık sorunları sonucunda sınavda 33k sıralama yapmıştım. 2017 -2018 sezonunda ise bir özel öğretim kursuna kaydoldum, ve orada hazırlandım.

En büyük problem matematik dersindeydi. Çünkü kurumdaki matematik öğretmenleri sorduğumuz soruları çözemiyorlardı. Bu devrede özel ders alma imkanım yoktu ve bu hala içimde bir uktedir. Halbuki benim asıl eksiğim çözemediğim soruları çozdürebilmekti. Bu açıdan yaşadıklarım bana gösterdi ki yks sınavında başarılı olmak için takılınan sorular mutlaka çözdürülmelidir.. Uzun bir aradan sonra nasıl 8760. oldum sorusunun cevabı ise kendini motive etmek, gerçekten istemek, çalışmak ve gerekilen yerde profesyonel yardım almaktır.

Nasıl Galatasaray Üniversitesini Kazandım? 

2010 yılında Galatasaray Üniversitesi siyaset bilimi bölümüne ea 1414 sıralamayla girdim ve 2015 yılında mezun oldum. Peki kazanma sürecim nasıl oldu?

Açıkçası bu başarı son bir senelik emeğin getirisi değildi. Çünkü üç sene ortaokulda dershaneye ve üç sene de lisede dershaneye gittim. 2010 yılına geldiğimizde benim altı senelik özel ders almışlığım vardı. Ailemin desteği ve hocalarımın emeğiyle bu bölümü kazanabildim. Ama bu demek değildir ki kesinlikle özel ders olmadan ÖSYM sınavları kazanılamaz. Diğer yandan özel ders almak işinizi çok kolaylaştırır. Çünkü aynı yolu sizden önce yürümüş ve bu yolda sizden önce çok kişiye eşlik etmiş birinin tecrübeleri size yarışta mesafe aldıracaktır. Uzun lafın kısası bu uzun maratonda başarılı olmanın kuralı yıllardan beri çok değişmedi. Disiplinli, düzenli çalışma ve profesyonel destek bu işin anahtarıdır. Ama her şeyden önce açık seçik bir hedef ortaya konulmalıdır ve bu hedef için motive olunmalı ve çalışmaya başlanmalıdır.

Etiketler

Yazar

Zeyd remzi Ş.

Galatasaray üniversitesi siyaset bilimi bölümü 2015 mezunuyum. Bu bölüme Türkiye 1414. olarak girdim. 2018 yılında tekrar üniversite sınavına girdim. Sayısalda tr 8760. sı old...

Benzer Yazılar
2 Ayda TYT Bitirme Programı

2 Ayda TYT Bitirme Programı

Hayalinizdeki üniversiteyi kazanmak, keyifli bir eğitim hayatını sürmek mi istiyorsunuz? Öyleyse Özel Ders Alanı ve 2 ayda TYT bitirme programı ile tanışın.

LGS Sınavına Hazırlık

LGS Sınavına Hazırlık

Lgs sınavına nasıl başarılı olunur. Lgs sınavına hazırlanan öğrenciler için yol haritası niteliğinde taktikler.

Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Deutsche sprachprüfung für den Hochschulzugang hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar blogumuzda.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?