Stem Eğitimi özel dersi veren 106 onaylanmış profil arasından size en uygun Stem Eğitimi öğretmenini seçin, talebinizi oluşturun ve anında derslere başlayın!

En iyi Stem Eğitimi öğretmeni bulun

Sizin için üst kısımda listelediğimiz Stem Eğitimi özel dersleri veren öğretmenlerin profillerini inceleyip, birçok kritere göre (fiyat, yorum, tecrübe, mezuniyet bilgisi vb . gibi) karşılaştırma yapıp en iyi eğitmeni bulabilirsin.106 Stem Eğitimi öğretmenine onaylı 5 yıldızlı 152 yorum geldi

Her bütçeye uygun Stem Eğitimi özel dersleri

Stem Eğitimi özel ders fiyatları olarak ortalama: 533 TL'dir. Bütçenize en uygun öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

En ideal Stem Eğitimi öğretmeni ile dersler başlayın 😍

Belirlediğin öğretmenlere talebini ilet veya genel ders talebi oluştur aynı gün içerisinde öğretmenler görüş ve ihtiyaçların için en ideal öğretmenle derslere başla

STEM Eğitimleri Yapan Öğretmenleri Keşfet!

STEM Eğitimi

STEM, "Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik" in kısaltmasıdır. Bu kısaltma, anaokulundan üniversiteye kadar okulda bir tür müfredatı tanımlamak için kullanılır. STEM'in arkasındaki fikir, yüksek teknolojili işlerde başarılı olabilecek nesilleri yetiştirerek ülkeleri teknoloji geliştirmede daha rekabetçi hale getirmektir. STEM eğitimi alan öğrencilerden beklenen hızla gelişen teknolojiye ve buna bağlı değişen dünyaya ayak uydurmak ve somut çıkarımlar geliştirebilmektir. STEM mezun açığını kapatmak son yıllarda başta ABD olmak üzerine Birleşik Krallık’ın en çok destek verdiği alanlardan biridir. Örneğin, şu anda bu ülkelerin liselerinden mezun olan öğrencilerin çok az bir kısmı matematikte ehil ve üniversite ve sonrasındaki kariyer planlarında bir STEM alanını planlıyor. Bununla birlikte, sistem yazılımı geliştiricileri, tıp bilimcileri ve biyomedikal mühendisleri gibi işler en fazla kariyer fırsatına sahip olacan işlerdir.

STEM eğitiminin önemi

Stem eğitimi aslında herkesin ilkokul yıllarından beri aldığı sayısal dersler bütünüdür. Fakat ayrı bir sistem haline getirilip bir eğitim sistemi halinde öğrencilere sunulması ise çok eski bir gelişme değildir. STEM'i ilkokul, ortaokul ve lisede aldığımız klasik fen bilimleri ve matemati derslerinden farklılaştıran özelliği, kapsayıcı ve karıştırılmış tarzı ve teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı tanıyan bir yapısının olmasıdır. Öğrencilere sayısal düşünmeyi öğretir ve problem çözmenin gerçek dünyadaki uygulamalarına odaklanır. Özellikle Amerika’da STEM alanından mezun kalifiye eleman ihtiyacı bu alanın önemini bir kez daha vurgulamıştır. STEM mezunu eleman ihtiyacı açığı tüm ülkelerin ihtiyacı olan bir sorundur. Devletlerin üniversiteler ve lisans öncesi ilk ve ortaöğretimde bu alandaki müfredat artırması ve yatırımlarını bu alan doğrultusunda yaparak öğrencileri bu alana çekmesi ülkelerin karşı karşıya oldukları hızlı gelişen dünyanın genel sorunudur. Örneğin son yıllarda ülkemizde okullarda verilmeye başlanan kodlama eğitimi buna en net örnektir. Teknoloji ve yapay zekâ çalışmalarının derinleşmesi ile birlikte STEM ile ilgili işlerde çalışanlara doğan ihtiyaç kategorilere ayrılmıştır. Örneğin sadece bulut bilişim alanı için bile milyonlarca istihdam açılmıştır ve açılmaya devam etmektedir. Fakat kalifiye elemen yetiştirmek ve öğrencileri bu alana kaydırmak için eğitimin içinde harmanlanması gerekir. STEM kariyerlerinin büyük kısmı bilgisayar, genel mühendislik, fiziksel bilimler, matematik gibi alanları kapsar. Hepsinin içerisinde en büyük pay bilgisayardır.

Okul öncesi STEM eğitimleri aslında hepimizin bildiği üzere fen bilimleri, matematik dersleridir. Öğrenciler okulun müfredatı uygulama biçimine göre derslerden verim alır fakat yine de bir STEM eğitim sistemi kadar verimli sonuç alınmaz. Çünkü STEM’deki mantık öğrenciyi stem etkinlikleri ve stem projeleri ile alana kazandırmak ve ilgisini artırmaktır. Bu alandaki açığı kapatmak ve artan eleman ihtiyacını karşılamak için temelden değiştirilen 

STEM mezunları için kariyer fırsatları ise başlıca şöyledir:

  1. İstatistikçi
  2. Yazılım geliştirici
  3. Hekim asistanı
  4. Diş doktoru
  5. Haritacı
  6. Aktüer
  7. İnşaat mühendisi
  8. Psikolog

STEM özel dersleri almak istiyorum, ne yapmalıyım?

STEM branşlarından özel ders almak isteyenlerin alabileceği dersler genellikle HTML, İnternet, İşletim Sistemleri, Kodlama, Mobil Uygulama Geliştirme, Misrosoft programları, Photoshop olmakla birlikte öğrenciler Fen bilimleri, Matematik, Fizik I, Fizik II, Physics 101, Physics 102, Physics  201, Physics 202 branşlarından da özel ders alabilmektedir. Özel Ders Alanı’nda bu branşların hepsi ya da birkaçına özel ders verebilecek birçok deneyimli ve yetkin eğitmen hizmet vermektedir. STEM branşlarından özel ders almak için yapmanız gereken sitemize üye olarak ders almak istediğiniz branşta hizmet veren eğitmenlere ders talebi yollamak ya da kriterlerinize göre genel bir ders talebi oluşturmaktır. 

STEM Özel Ders Ücretleri - Fiyatları 

STEM çok geniş kapsamlı bir alan olduğundan her bir dersin ücreti değişkendir. Fakat genel olarak STEM başlığı altında da ders veren eğitmenler vardır. Ek olarak eğitmenin bulunduğu şehir, uzmanlık seviyesi, verdiği ders gibi faktörler de ücretleri etkilemektedir. Genel itibariyle STEM ders ücretleri 50-150 TL arasındadır. 

Ayrıca STEM branşlarından biri olan Fizik, Matematik, Fen Bilgisi ile ilgili ders veren eğitmenlere aşağıdaki linklerden göz gezdirebilirsiniz. 

Fizik Özel Ders

Fen Bilgisi Özel Ders

Matematik Özel Ders

STEM Özel Ders Eğitmeni Olmak

STEM branşlarına yetkin, bu alanlardan ders verebilecek düzeydeyseniz Özel Ders Alanı’nın size sunduğu fırsatlardan yararlanarak siz de bir eğitmen olabilirsiniz. Yapmanız gereken sitemize üye olarak bir eğitmen profili oluşturmak. Profilinizi oluştururken doldurulması gereken alanları özenli bir şekilde doldurmak sizin hakkınızda daha fazla bilgi sağlayacaktır. Özellikle ders işleme tarzınız, eğitim geçmişiniz, deneyimleriniz, alanla ilgili tüm çalışmalarınızdan eksiksiz şekilde bahsedin. Öğrencilerin sizi tercih etme sebeplerini göz önüne alarak bir profil oluşturmaya önem verin. Yanı sıra ders vermeye başladıktan itibaren öğrencilerinizden size yorum yapmasını isteyebilir ve ders verdiğiniz branşlarla ilgili yazacağınız blog yazıları ve Özel Ders Alanı etiketli sosyal medya paylaşımları da sizi ön plana çıkaracaktır.