Özel Ders Keyfi Midir Yoksa İhtiyaç Mı?

Yazar: Ekin N. | 02.02.2022 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 598
Özel Ders Keyfi Midir Yoksa İhtiyaç Mı?
Ö ğrencinin derslerdeki zorlukları daha basit ve hızlı kavraması için özel ders önerilir. Öğrenciler kalabalık derslerde kaybolmadan kendini daha kolay ve özgüvenle ifade edebilmektedir.

Öğrencinin derslerdeki zorlukları daha basit ve hızlı kavraması için özel ders önerilir. Öğrenciler kalabalık derslerde kaybolmadan kendini daha kolay ve özgüvenle ifade edebilmektedir. Ders çalışmaları için ne kadar zaman harcaması gerektiğinin farkına varmaktadır. Öğrencilerin eksik olduğu noktaları öğrenci birebir eğitimde çekinmeden söyler veya eğitmen bunu kendisi keşfederek konu eksiklerini belirler. Özel derste öğrenilenin kalıcı olması amaçlanır. Tüm konular sorularla, uygulamalarla, ödevlerle pekiştirilir ve o konunun kalıcılığı eğitimci tarafından sağlanır.

Sonuçta her öğrencinin konuyu anlama biçimi , ders çalışma şekli, dersi anlama süreci ve yöntemi farklıdır. Burada özel ders öğretmeni ile daha etkili, basitten zora bir çalışma ve öğrenciye uygun yöntem ile öğretme biçimi uygulanmaktadır.

Öğrencinin eksiğine odaklanarak zamandan ve emekten tasarruf edilir. Bildiği konuları sürekli çalışmasına veya sıfırdan tekrar etmesine gerek yoktur. Öğrenciler için zamanda verimlilik hem yorgunluklarını azaltacak hem de derse olan konsantresini artıracaktır.

Her seviyede öğrenciyi geliştirebilmek için uzman öğretmen ile çalışılması gerekmektedir. Bir ders için eğitim koçluğu ve özel ders eş zamanlı yürütülerek disiplinli ve planlı eğitim alınmalıdır. Düzensiz işlenen dersler öğretmenin ve öğrencinin hedefine hızla ulaşmasına bir engeldir. 

Nasıl bir öğretmenle çalışılmalı ?

Bu kısım ise özel ders almaya karar verdikten sonraki en önemli konudur.

Uzman öğretmende olması  gereken özellikler ;

  • Öğrenciye yol gösteren olmalı
  • Verimli ders işlemeli
  • Eksiklerinizi tespit edebilmeli ve bu eksikler giderilmeli
  • Çalışmayı sevdiren bir öğretmen olmalı
  • Kariyer planınızı desteklemeli
  • Kişisel planınızı ortak şekilde hazırlamalı
  • Branş öğretmeni alanında profesyonel olmalı
  • Performans daima maksimum seviyede olmalı
  • Unutma gerçekleşmesine izin vermemeli
  • Bilgiler denemelerle taze tutulmalı
  • Öğrenciyle arasında güzel bir iletişim olmalı
  • Derste materyal kullanımına özen göstermeli
  • Ders teknoloji ile desteklenmeli
     

Ayrıca matematik sadece dinleyerek öğrenilecek bir ders değildir. Matematikte herhangi bir konuyu anlamak için bol bol pratik yapmak, test çözmek gerekir. Dinleme, öğrenme, öğrendiklerini uygulama ve tekrar etme aşamaları tamamlanmadan Matematikte başarıya ulaşmak son derece zordur. Öğrenciler sınıf ortamındaki derslerde yeterli pratik yapma imkanı bulamazlar. Özel derste ise öğretmen konuyu anlatır ve sonra kalemi öğrenciye verir, soru çözümlerini öğrenci ile birlikte yapar. Öğrendiklerini hemen uygulayabilen öğrenci bu pekiştirmeyle daha iyi kavramış olur. Verilen ödevlerle ise tekrar etme kısmı halledilerek öğrenilen bilgilerin kolay unutulmaması için en doğru öğrenme şekli yapılmış olur. Sonuç olarak özel ders çoğu öğrenci için birer ihtiyaçtır. Günümüz kalabalık okul ve dershanelerinde bu eksikliklerin kişiye özel giderilmesi mümkün değildir. 

Yazar

Ekin N.

Sakarya üniversitesi Matematik bölümü mezunuyum.-İlk amacım matematiği öğrencilerime sevdirmek, net sayım çok az diyen birisine net sayısını nasıl arttırabileceğini göstermek.&n...

Benzer Yazılar
PANDEMİ SÜRECİNDE SINAVLAR

PANDEMİ SÜRECİNDE SINAVLAR

Pandemi süreçinde sınava hazırlanan öğrencilere destek olmak

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?