C++ dersi fiyatları 400 ₺ - 1500 ₺ arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyatların değişiklik gösterme sebebi eğitimi veren kişinin bulunduğu lokasyon,ders içinde sağladığı imkanlar, tecrübeleri, dersin yüz yüze veya online olma durumu, talep edilme oranı ve aldığı eğitimlerdir. ozeldersalani.com sitesinde C++ derslerinin ortalama ücreti ise 79₺'dır.
C++ dersini alacak kişinin bu yazılım diline karşı olan ilgisi, geçmişten gelen bilgileri, bildiği diğer yazılım dilleri olup olmadığı, pratik yapma imkanları ve dersi veren kişinin ders işleme yöntemleri gibi faktörler C++ dersini kaç saat alarak öğrenebileceğinizi etkiler. C++ dersiyle bu yazılım dilini öğrenmek ortalama olarak 10-12 saat ders alarak ve yazılım dilini sık sık kullanmaya çabalayarak mümkün olacaktır.
C++ dersleri veren eğitmenlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
https://www.ozeldersalani.com/cplusplus
C++ dersleri bilgisayar ve internet olan her ortamda ister yüz yüze ister online şekilde alınabilmektedir. Bu yazılım dilini öğrenmek isteyen kişiler ozeldersalani.com web sitesi üzerinden, sitede mevcut olan 66 alanında uzman bilişim teknolojisi eğitmeninden ders talebinde bulunabilir ve bu sayede kendileri için en uygun olan eğitmenle ders işlemeye başlayabilirler.
C++ dersi veren eğitmenler ozeldersalani.com sitesinde eğitmen profili oluşturarak bu yazılım dilini öğrenmek isteyenlerin oluşturduğu ders taleplerine dönüş yapabilir ve ders vermeye başlayabilir. C++ yazılım dili dersi veren bir eğitmen aylık ortalama 2.880₺-21.000₺ aralığında bir kazanç elde edebilir. Bunun sebebi ise eğitmenin saatlik ders ücreti, verdiği ders sayısı ve elbette ki öğrenci sayısıdır.
C++ denildiğinde akla ilk C dili ile aynı olduğu gelse de bu aslında doğru değildir. C dili üzerinden C++ dilini Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılında kurulmuştur. C++’ın tercih edilme sebeplerinden en önemlisi nesne yönelimli programlama dili olmasıdır. Bu dil ile yazdığınız programı yine yazdığınız işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda çalıştırabilirsiniz. Başka işletim sistemlerinde çalıştırmak istediğiniz ve sizin yazdığınız program için bazı uygulamalar da bilmeniz gerekir. C++ ile oluşan dosyaların uzantıları ‘cpp’ olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca sürekli kullanılan Java ve C# gibi birçok programlama dili zaten C++ dili ile geliştirilmiştir.
C ile C++’ın Farkı Nedir?
C ve C++ dilleri ne kadar aynı sanılsa da oldukça farklıdır. C dili fonksiyon odaklıyken, C++ daha önce de bahsettiğimiz gibi nesne yönelimli bir programlama dili olarak karşımıza çıkar.
C++ bu özelliği sayesinde kalıtıma (inheritance) izin verir ancak C dili buna izin veremez. C++ her ne kadar C dilinden üretilse de kıyaslama yapıldığında C++ daha hızlı ve kolay bir dil olarak daha kullanışlıdır. Ayrıca kod yazarken de fark edeceğiniz pek çok fark da gösteriyor ki C++ ile daha rahat edeceksiniz.
Peki, C++ ile Neler Yapılabilir?
C++ kullanarak yapabilecekleriniz; küçük çaplı işletim sistemleri, anti virüs programları, Windows, Linux gibi işletim sistemlerinde çalışan uygulamalar ve derleyiciler gibi pek çok projeyi kodlayabilirsiniz. Sizler için örnek kodları derledik;
1 ve 100 arasındaki çift sayıları listeleyen C++ kodları:
|
1 #include iostream 2 using namespace std; 3 int main()} |
Diğer bazı C++ Komutları ise;
Koşul Yapıları ( if-else ),
Döngüler ( for, while, do while ), break ve continue,
Cout ( terminale veri basar ). Kullanımı da şu şekildedir: cout<<“yazdirmak istenen veri”;
Cin ( kullanıcıdan değer alır ). Kullanımı da şu şekildedir: cin>>ornekdegisken;
C++ programlama dilinin yaralarını sizler için sıraladık;
İşletim sistemleri: Bir işletim sistemi hızlı çalışmalıdır ayrıca sistem kaynaklarını kullanışlı olacak şekilde yönetmelidir. Örneğin, Linux, Microsoft Windows, Mac OS hepsi C ile oluşturulmuştur. Diğer dillerden en büyük farkı ise C’nin çalışma zamanı bağımlılığının olmamasıdır. Bu sayede herhangi bir programın bellek yöneticisi, giriş veya çıkış katmanı olmadan da donanım üzerinde direkt çalışabileceğini gösterir.
Gömülü sistem programlama: Gömülü sistem konu olduğunda fiili dil C’dir. Nedeni ise temelinde oldukça yüksek performansıyla birlikte kullanım kolaylığı sağlamasıdır. C veya C ++ ile yazılmış ürün yazılımları; otonom arabalar, akıllı saatler ve kahve makineleri gibi cihazlarda yer almaktadır.
Oyun ve oyun motoru geliştirme: Bir oyun için en vazgeçilmez şey onun performansıdır. Dolayısıyla her dil oyun programlama için uygun değildir. Şu anda da en hızlı programlama dili C++ olduğu için en çok tercih edilen bu dil 3B, çok oyunculu veya diğer oyunlar için en iyi tercih sebebi oluyor. Örneğin, en çok oynanan oyunlardan Counter-Strike, StarCraft, World of Warcraft gibi oyunlarda C++ kullanılmıştır. Ayrıca Unity olarak bilinen oyun motorunun çekirdeğinde de C++’tan yararlanılmıştır. En ayrıntılı oyun grafikleri de C++ ile işlenmiştir. Sonuç olarak, oyun geliştirirken tüm kontrol sizde olsun istiyorsanız kullanmanız gereken dil C++’tır.
Masaüstü ve platformlar arası uygulama geliştirme: C++, pek çok masaüstü uygulamaları için de oluşturulurken kullanma şansınız vardır. Windows, Linux, macOS, Android ve gömülü sistemler bir kod tabanıyla hedeflemenize şans verir. Bu sebeple, istediğiniz şey Qt ile uygulama geliştirme, programlama süresini ve maliyetlerini azaltmak ise C++ güzel bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
C++,C dilinin daha gelişmiş hali olarak hayatımıza girmiştir. En güncel halini 2017 almıştır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi C dili ile C++’ın çok fazla ortak yanı olsa da en önemli farkı nesne yönelimine sahip olmasıdır. Her C++ dili C dilidir ancak her C dili C++ dili değildir. Nesne yönelimiyle verileri soyutlayabilme özelliğine sahip olmuştur ve genel programlamaya yönelik olmasıyla da yüksek seviyede bir dil olduğunu kanıtlar. Günümüzde dünya çapında kullanılan programlama dilleri listesinde üst sıralarda yer alan dillerden C#, Python ve Java ile kullanıldığını görüyoruz. Bu da bize şunu gösteriyor; C++ dilini öğrenir ve mantığını iyice anlarsak C++’tan etkilenip oluşturulan programlama dillerinin temelini de anlarız ve onları da öğrenmemiz sandığımızdan kolay olur. Yani bu dili uzman olmak istediğiniz alan için basamak olarak kullanabilirsiniz. Çoğu üniversite de bunu düşünmüş olacak ki programlamaya giriş dersi olarak C++ eğitimi verilmeye çalışılıyor.
C++ Daha Hızlı Nasıl Öğrenilir?
C++ öğrenerek programlama dil hazinenizi genişletip farklı projeler mi üretmek istiyorsunuz? O zaman yanınızda Özel Ders Alanı var! Sizleri projelerinde yardımcı olacak C++ dilini öğretecek birçok uzmanımızla birlikte Özel Ders Alanı’nda bekliyoruz! Kendinize uygun bütçe ile pek çok fırsattan yararlanabilirsiniz! Özel Ders Alanı’nda yer alan 60’tan fazla uzmanımızla çok geçmeden derslerinize başlayın. Türkiye’nin her şehrinde çevrimiçi ve yüz yüze derslerle yanınızdayız!
C++ için Özel Ders Almak
İşletim sistemleri, gömülü sistem programlama, oyun ve oyun motoru geliştirme, masaüstü ve platformlar arası uygulama geliştirme gibi alanlarda fark yaratan bir yazılımcı olmak istiyorsanız birçok programlama dilini öğrenmenizde fayda var! Bu dillerden en çok işinize yarayacaklardan biri de elbette C++! Yapmak istediğiniz projeler için güzel bir temel de olabilecek bu dili öğrenmeniz için yapmanız tek şey Özel Ders Alanı’nı kullanmak olacaktır.
Üye olmak ücretsiz! Hemen siz de ücretsiz üye olun ve C++ alanındaki uzmanlarımızla tanışın! Yüz yüze ya da çevrimiçi ders seçenekleriyle Türkiye’nin her yerindeyiz! Kendine en uygun eğitmeni seçmek için daha fazla bekleme! Kendi belirlediğin bütçeye ve ders almak istediğin saatlere göre seçtiğin uzmanla derslerine başla!
Genel ders ilanı oluşturarak eğitmenlerimizin seninle iletişime geçmesini sağlayabilirsin. Neden bu dersi almak istediğini, hangi seviyeye gelmek istediğini ya da C++ ile yapmak istediklerinden bahsederek kendinizi detaylı olarak tanıtabilirsin. Böylece verdiğin ilanı gören eğitmenlerimiz seninle iletişime geçecektir. Ders ilanınız mail, mesaj ya da site üzerinden gelen bildirimler ile uzmanlarımıza ulaşmaktadır. İlanınız ulaştıktan sonra eğitmenlerimiz hemen sizinle iletişime geçecektir.
C++ için özel ders ücretlerimiz 30-200 TL arasındadır. Kendinize ait bütçenizle seçtiğiniz uzmanımızla derslerinize başlayabilirsiniz! Ücretler seçtiğiniz ders stili, yaşadığınız şehre, ders saatlerine ve uzmanlarımızın belirlediği fiyatlara göre değişmektedir. Çevrimiçi derslerinizde birçok uzmanımız daha uygun fiyatlara ders işlemektedir. Ayrıca çoğu uzmanımız ilk derslerini ücretsiz vererek hem sizleri tanıyor hem de kendini daha rahat tanıtıyor! Bizi seçtiğiniz için pişman olmayacaksınız!
Yeni bir yazılım dili öğrenmeye ne dersiniz!
C++ için Özel Ders Vermek
C++ alanında ders vermek için gerekli eğitimleri başarıyla tamamlamış ve bu işi yapmak için kendinize güveniniz varsa özel ders vermeye hemen başlayın! Sabırlı, istekli ve yeteneklerinize güvenen biriyseniz Özel Ders Alanı’na hoş geldiniz!
20 binden fazla eğitmenimizle 300’den fazla alanda Türkiye’nin her yerinde eğitim veriyoruz! Bize katılmaya ne dersiniz? Bunun için yapmanız gereken şey ücretsiz üye olduktan sonra profilinizi oluşturmaya başlamak! Kendinize oluşturduğunuz profil ile yüz yüze ya da çevrimiçi dersler vererek kendinize gelir alanı oluşturup öğrencilerinize kavuşun!
Peki, Nasıl C++ Özel Ders Verebilirsiniz?
Öğrencilerinizle sizleri aramızda görmek istiyoruz!Ücretsiz üye olduktan sonra yapmanız gereken tek şey kendinize bir profil oluşturmak! Kendinizi detaylı olarak tanıttığınız profiliniz ile öğrencilerinizin size ulaşması daha kolay olacaktır! Profilinizde mezun olduğunuz okuldan başlayıp neden bu dersi verdiğinizi anlatarak kendinizden bahsedin. Profilinizi detaylı şekilde oluşturduktan sonra size uygun günleri, saatleri ve ücreti belirleyiniz. Sizlere mail, SMS ya da sitemiz üzerinden gelen bildirim ile ulaşan ders ilanlarını takip ederek derslerinizi anlatmaya başlayın!Peki, derslerinizin ücretlerinizi belirlemek için sitemizde yer alan tüm eğitmenlere bakmadan önce kendi şehrinizde yer alan eğitmenlerin belirlediği ücretler üzerinden kendinize bir ücret belirleyin! C++ özel ders ücretleri saatlik olarak ortalama 30-200 TL civarındadır. Ödeme alırken istediğiniz seçeneği seçebilirsiniz. Özel Ders Alanı sizden bir komisyon kesmeyecektir! Nakit, havale ya da elden ücretinizi tahsil edip derslerinize başlayabilirsiniz! Çevrimiçi derslerinizde Zoom, Skype, Google Meet gibi pek çok platformdan faydalanabilirsiniz ya da yüz yüze eğitime kaldığı yerden devam ettirebilirsiniz! İster öğrencinin evinde ister kendi evinizde yapabileceğiniz yüz yüze dersler için şimdiden başarılar dileriz!
Aramıza hoş geldiniz!
çok teşekkür ederim Ali Asaf bey sağolun.
Öğretmen : Şehmus Ç.Deneyimli bir yazılım geliştirici olarak, Masaüstü Yazılım Geliştirme, Web Yazılım Geliştirme ve Veritabanı Yönetimi konularında sağladığınız dersler gerçekten harika ve tatmin ediciydi! Öğrencilere sadece teorik bilgiyi değil, pratik deneyimi de aktarma şekliniz sayesinde, karmaşık konular bile anlaşılır hale geliyor. Anlatımınız net, destekleyici ve motive edici. Her seviyeden öğrenciye hitap edebilmeniz, bu alanda ne kadar yetkin olduğunuzun bir göstergesi. Kodlama dünyasında kendini geliştirmek isteyen herkes için sizi kesinlikle tavsiye edeceğim...
Öğretmen : Şehmus Ç.Çok teşekkür ederim mert bey. Sağolun ☺
Öğretmen : Şehmus Ç.