Badmintonun bir kaz tüylü top ve raket ile oynanan, tarihi milattan önce 400lü yıllara dayandırılabilecek bir oyundur. Aslında bugün bilinen haliyle değil, fakat ona çok benzeyen bir oyun olarak Çinliler tarafından oynanmaktadır. Zamanla başka coğrafyalarda da badmintona benzeyen oyunlara rastlamış, özellikle de Hindistan’daki versiyonu Birleşik Krallık askerleri tarafından fark edilip Avrupa kıtasına taşınmıştır. 19. yüzyılda bir sporcu tarafından badminton kuralları oluşturulmuş ve oyun bir spor haline dönüştürülmüştür. Badminton oynaması çok kolay ve eğlenceli bir oyun olduğundan kısa zamanda geniş coğrafyalara yayılmış ve 20. yüzyılın ortalarında adına kurulan uluslararası bir federasyon sayesinde de yayılma hızını artırmıştır. Tenis oyununa çok benzer olduğundan temel malzemeleri de benzerdir fakat file olmadan oynanışı da oldukça yaygındır. Topun orijinal halinde üstünde kaz tüyü vardır ve esintili havalarda savrulacağından dolayı topu kontrol etmek hayli zordur. Fakat bu tüy sayesinde badminton topu çok hız alabilir, bu yüzden de dünyanın en hızlı topudur. Bu özelliğinden mütevellit topa kuş adı verilir. Diğer tenis grubu oyunlarından daha avantajlı bir oyun olmasını sebebi, yukarıda da dediğimiz gibi bir file ya da masaya ihtiyaç yoktur. Bu yüzden herkes ekipmanlara kolaylıkla ulaşabilir, bu da oyunu daha çok sevdirir. Bu haliyle profesyonel olmamakla birlikte oyuncular için yeterince zevkli olmaktadır. Aktif hareket ve kondisyon gerektirir ve el-bilek kullanımı yoğun olduğundan oyuncuların oyun öncesi egzersiz yapması önerilir. Aksi halde oyun sonunda yoğun kas ağrıları oluşur.
Olimpiyat oyunu olarak ilk çıktığı zamanlarda gösteri oyunu olarak sunulmuş ama zamanla spor müsabakalarına dönüşmüştür. Özellikle Asya ülkeleri ve İngiltere’de çok yaygın olduğundan yine en iyi oyuncular buralardan çıkar.
Badminton kuralları 19. Yüzyıl sonralarına doğru Baldwin adındaki oyuncu tarafından düzenlenmiştir. Genel hatlarıyla bir kurallar dizimi olmasa da artık birçok kişi tarafından oynanan bir oyun olduğundan kuralları derlemek oyunun bir spor haline gelmesine de katkı sağlamıştır. Bu kurallar zamanla kulüpler ve federasyon tarafından da benimsenmiştir. Ayrıca ilk kez 2006 yılında bir 21 puanlama sistemi denilen bir sistem geliştirilmiştir.
Son olarak, tekli müsabakada kortun sol tarafından, çiftli müsabakalarda ise kortun sağ tarafından çapraz olarak servis atılır. Taraf değiştirme sadece sayı alındığında mümkündür.
Badminton özel ders eğitimleri tıpkı diğer spor dalları gibi alanında uzman kişilerden alınmalıdır. Arkadaşlarınız arasında oynadığınız badminton elbette zevkli bir oyundur fakat badmintonu ciddi bir şekilde öğrenmek istiyorsanız size teknik eğitim verebilecek deneyimli bir eğitmenle çalışmalısınız.
Badminton özel ders eğitimi almak istiyorsanız, sitemiz üzerinden eğitimcilerimizle iletişime geçip yer ve zaman belirleyerek derslere başlayabilirsiniz. Badminton dersleri genel olarak rüzgarsız alanlarda yapıldığında kapalı spor salonları ya da kortlar kullanılabilir. İster sizin seçeceğiniz isterse eğitimcinin uygun yerdiği alanda eğitimcilerinizi alabilirsiniz.
Badminton sporuna hâkim ve bu alanda eğitim vermek istiyorsanız, sitemiz üzerinden üyelik oluşturup profil bilgilerinizi eksiksiz doldurun. Deneyimleriniz, eğitiminiz, sertifikalarınız, kaç yıldır bu dalda eğitmenlik yaptığınız gibi bilgileri de eklemeniz sizin için faydalı olacaktır. Ayrıca yardım almak istediğiniz herhangi bir konuda ücretsiz danışma hattımızı arayabilirsiniz.
başarılı, profesyonal
Öğretmen : Hasan D.Yetişkin için ders veriyormusunuz?
Öğretmen : Emre P.Sekiz ve altı yaşlarında iki çocuğum var. Geçen yıl kısa bir süre Cenk hocadan çocuklarıma yüzme eğitimi aldırmıştım. Kendisi oldukça profesyonel ve öğretici bir hoca. Ayrıca çocuklarla iletişimi mükemmeldi. Bu yıl kendisinden tekrar çocuklarıma ders aldırmayı düşünüyorum.
Öğretmen : Cenk T.