M eb müfredatına uygun en güncel 9. sınıf matematik konularını ve örnek soruları sizler için hazırladık. Bu yazımız sayesinde 9. sınıf matematik konularında başarı sizinle.
Merhaba arkadaşlar sizlere 2020-2021 eğitim-öğretim yılında uygulanacak olan yeni ve en güncel MEB müfredatına göre 9.sınıf Matematik konularını hazırladık.
9.sınıf yani lise 1 Matematik müfredatı, 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere toplamda 5 ünite, 15 konu ve 216 ders saatinden oluşmaktadır. Bu yazımızda sizler için 9. sınıf yani lise 1 matematik konularını liste liste paylaşacağım ve 8.Sınıf matematik konularına ek olarak yeni hangi konular ekleniyor bunları beraber inceleyeceğiz. Şimdiden söylemeliyim ki 9.Sınıf liseye ilk adımdır ve ortaokulun devamı olup yeni matematik konuları eklenmektedir. O sebepten düzenli tekrar yapmalısınız ve bol bol farklı kaynaklardan sorular çözmelisiniz.
İpucu: Size küçük bir sır vermem gerekirse, 9.Sınıf’tan itibaren aldığınız bütün notları saklayın ve üniversite sınavına hazırlanırken tekrar bu notlar sayesinde pratik yapmış olursunuz.
Güncellenen yeni müfredat kapsamında 9.Sınıf matematik ve geometri konularının tamamına aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
-SAYILAR VE CEBİR
MANTIK
Önermeler ve Bileşik Önermeler
Bu konu ortaokulda olmayan ve ilk defa göreceğiniz bir konudur. O sebeple temelini iyi oluşturmalı ve bu konuya büyük hassasiyet göstermelisiniz. Toplamda 12 ders saati süren bu konu 9.Sınıf Matematik konularının ağırlıklı olarak yüzde altısını oluşturmaktadır.
KÜMELER
Kümelerde Temel Kavramlar
Kümelerde İşlemler
Yine bu konumuzda lise bir itibari ile görmeye başlayacağınız yeni bir konudur. O yüzden kümeler konusuna yine büyük bir hassasiyet göstermenizi tavsiye ederim. Toplamda 20 ders saati olarak işlenir ve bu konu 9.Sınıf Matematik konularının yüzde dokuzunu kapsamaktadır.
DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER
Sayı Kümeleri
Bölünebilme Kuralları
Birinci Dereceden Denklem ve Eşitsizlikler
Üslü İfadeler ve Denklemler
Denklemler ve Eşitsizlikler ile İlgili Uygulamalar
Bu konumuz aslında ortaokulda işlediğiniz denklemler konusunun genişletilmiş halidir. Ortaokulda temel attığınız bu konu üniversite sınavında birçok konunun temelini oluşturmaktadır. Toplamda 98 ders saati olarak işlenmektedir ve 9.Sınıf Matematik konularının yüzde kırk altısını kapsamaktadır.
-GEOMETRİ
ÜÇGENLER
Üçgenlerde Temel Kavramlar
Üçgenlerde Eşlik ve Benzerlik
Üçgenin Yardımcı Elemanları
Dik Üçgen ve Trigonometri
Üçgenin Alanı
Bu konumuz da yine aslında ortaokulda gördüğünüz üçgenler konusunun devamıdır ve TRİGONOMETRİ devreye girer. Çok önemli bir konudur dikkat edilmesi gerekmektedir. Toplamda 70 ders saati olarak işlenmektedir ve 9.Sınıf Matematik konularının yüzde otuz ikisini oluşturmaktadır.
-VERİ,SAYMA VE OLASILIK
VERİ
Merkezi Eğilim ve Yayılım Ölçüleri
Verilerin Grafikle Gösterilmesi
Bu konumuz aslında ortaokulda işlediğiniz veri analizi konusunun genişletilmiş halidir. Ortaokulda temel attığınız bu konu üniversite sınavında en az bir veya iki tane sorulmaktadır.Toplamda 16 ders saati olarak işlenmektedir ve 9.Sınıf Matematik konularının yüzde yedisini kapsamaktadır.
İşte aslında liseye giriş matematik konularınız 9.Sınıf matematik konuları için bu kadar. Şimdi sizin sıkı çalışmanız ve lise temelinizi güzel oluşturmanız gerekmektedir. Dediğim gibi notlarını güzel alır,düzenli tekrar yapar ve bol soru çözümü yaparsanız bu konular tamamen oturur ve üniversiteye hazırlanırken sadece tekrar yapmanız yeterli olacaktır. Eksik kaldığınız konularda veya zorlandığınızda mutlaka uzman bir öğretmenden özel ders almalısınız. Konuları halletmeden diğer seneye geçmeyin olur mu?
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.933 Aktif Öğrenci - 75.313 Tamanlanan Ders
Sefa Ö.
***Online Birebir Matematik Dersleri veriyorum. Velilerim benim en değerli referanslarımdır. Yorumlar kısmından geçmiş çalışmalarımızın bir kısmı hakkında fikir sahibi ola...