Y ağlı boya yapmanın püf noktalarını ve yağlı boya tekniklerinizi bir araya getirdik. En iyi sonuçlar almanızı sağlayacak tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.
Yağlı boyanın rönesanstan beri en çok uygulanan resim tekniği olduğunu biliyor muydunuz?
Boyama tekniklerinin en güzeli yağlı boya olabilir. Diğer boyama teknikleriyle kıyaslandığında insana gerçekten sanat icra ettiğini hissettiren bir tekniktir. Size rötüş imkanı verirken, bir yağlı boya resim uzun yıllar saklanabilir ve bakımı da kolaydır. Zahmetli olduğu kadar büyüleyicidir de. Çoğu sanat düşkünü, hayatının bir döneminde yağlı boyaya başlamak ister. Biz de bugünkü yazımızda yağlı boyaya başlayacak kişiler için yağlı boya tekniklerinden bahsedeceğiz, umarım işinize yarar. İyi okumalar!
Resimlerinizde tüm bu teknikleri kullanmanız gerekmeyecek ama en azından bunların farkında olmanız önemlidir. Yağlı boya teknikleri, boyamayı ilk öğrendiğinizde bunaltıcı gelebilir. Tüm farklı boya türlerinde bir öğrenme eğrisi olmasına rağmen, yağlar doğası gereği acımasız olabilir. Bu ipuçları, sürecinizi tamamen iyi yöne döndürebilir ve yağlı boya tablolarınıza yeni bir soluk getirebilir. Yağlı boya yapmayı öğrenmek istiyorsanız, işte öğrenmeniz gereken yağlı boya tekniklerinden bazıları:
1. Boya fırçasını doğru tutmak
Boya fırçasında, bir sanatçının boyama sırasında kullanabileceği birçok farklı tutma yeri vardır. Bununla birlikte, her sanatçının bilmesi gereken bir “gidiş” yöntemi vardır: vuruşlarınızla en fazla akıcılığı ve hassasiyeti elde etmek için fırça sapını olabildiğince geriye doğru tutun.
Bu ilk başta rahatsız edici gelebilir, ancak en üst düzeyde kontrol sağlar çünkü sadece bileğinizle değil tüm kolunuzla boyama yapmanızı sağlar.
2. Fırça Yönünüzü Belirleyin
Fırçanızın her açısını kullanmak çok yönlülüğünüze katkıda bulunur.
Boyama işlemi sırasında fırçanızın iki tarafı veya yönü olduğunu unutmak çok kolay olabilir! Daha keskin çizgiler veya vuruşlar için her fırça kendi tarafında döndürülebileceğinden, fırçanızın düz tarafını kullanarak her zaman geniş vuruşlar yapmakla sınırlı değilsiniz. Çizgilerinizi fırça yönünüzle kontrol etmeyi öğrenmek, daha hızlı ve daha çok yönlülükle boyamanıza yardımcı olacaktır.
3. Uyguladığınız baskıyı değiştirin
Fırça ile güç uygulamaktan kaçının. Bazen bir vuruşla uyguladığınız baskı, mükemmellik ile karmaşa arasında bir farka sebep olabilir. Basıncınız ne kadar fazlaysa, boyalarınız o kadar çok karışır ve fırça darbelerinizin kenarları boyunca sırtlar oluşturur. Hafif, orta ve ağır vuruşlarınızın tuval üzerinde nasıl göründüğünü öğrenin ve istediğiniz efektleri elde etmek için basıncınızı uygun şekilde değiştirin.
Yağlı boya sadece boya ile ilgili bir şey değildir. Boyayı kontrol etmenin kesinlikle önemli bir parçası, sanatçının bir yağlı boya medyumu kullanmasıdır. Yağlı boya medyumu, tipik olarak boyayı değiştirmek ve farklı şekillerde davranmasını sağlamak için kullanılan bir solvent ve yağ karışımıdır. Çok miktarda medyum eklemek, boyanızı ince boya tabakası gibi düz ve şeffaf hale getirirken, biraz medyum eklemek boyanıza mayonez benzeri bir kıvam verir.
5. Renklerinizi olabildiğince saf tutun
Paletinizdeki boya yığınlarından tutarken dikkatli olun. Fırçalarınızın temiz olduğundan emin olun yoksa kullanmak istediğiniz renkleri bozarsınız. Renklerin yoğunluğunu doğrudan tüpten çıkarmak çok önemlidir, bu nedenle fırçalarınızı düzenli olarak ve sık sık, hatta gerekirse vuruşlar arasında bile temizlemeyi unutmayın.
6. Mümkünse iki renkli karışımlar kullanın
Karıştırma sırasında her bir renkten almak, donuk ve daha az yoğun bir karışım oluşturacaktır. Sadece iki renk ve beyaz kullanarak ihtiyacınız olanı karıştırma alıştırması yapın. Renk bilginizi artırarak ve miksajda daha iyi hale gelerek, çok daha verimli ve hızlı bir şekilde boyayacaksınız ve işiniz bundan fayda sağlayacaktır.
7. Fazla karıştırmayın
Yalnızca gerektiği kadar karıştırın
Karışık renkler ilk önce birbirine çarptığında, karışımda boyanıza canlılık ve ilgi katmaya yardımcı olan küçük tutarsızlıklar vardır. Bu nedenle, bir karışım oluşturmak için renkleri birleştirdiğinizde, konturu uygulamadan önce bunları yalnızca gerektiği kadar karıştırdığınızdan emin olmanız önemlidir. İki rengi fazla karıştırırsanız, ilginç karışımınızı düz ve ilgi çekici olmayan bir boya yığınına dönüştüreceksiniz.
8. Boyayı küçümsemeyin
Vizyonunuzu gerçekleştirmek için gerektiği kadar boya kullanın
Bazen ince bir yıkama istersiniz, ancak diğer zamanlarda istediğiniz efekti elde etmek için kalın bir vuruşa ihtiyacınız olur, bu nedenle ihtiyacınız olan fırça türünü oluşturmak için yeterli boya kullandığınızdan emin olun. Resminiz pahasına boyaya tutunmayın. Kendinizi paletinizdeki ince bir boya havuzunun etrafında sürekli bir fırça döndürürken bulursanız, muhtemelen bu karışımı yeniden yapmanın zamanı gelmiştir.
9. Kuru fırça yerine wet-on-wet deneyin
Avantajınız için ıslak ve kuru efektler kullanın
Doğrudan ıslak bir yüzeye boyayabileceğinizi veya kurumasını bekleyip üzerine ıslak boya sürebileceğinizi unutmayın. Islak-ıslak çalışırken boyalar tuval üzerinde karışır, bu da geçişler veya gradyanlar için harikadır. Kuru bir fırçayla boyamak size daha dokusal bir efekt verecektir, bu da tuğla veya kiri boyamak için mükemmeldir.
10. Palet bıçağını unutma
Palet bıçağı sadece boyayı karıştırmak için kullandığınız bir mala değildir! İlginç vuruşlar yapmak için bazen oldukça etkili bir şekilde de kullanılabilir. Bir palet bıçağı, dokusal ve öngörülemeyen vuruşlar yapmak için özellikle kullanışlıdır - bir fırçayla çoğaltmak için zorlanacağınız efektler.
Bu yazımızda yağlı boyada en çok dikkat etmeniz gereken tekniklerden bahsettik. Bu teknikler sayesinde yalnızca yağlı boya hakkında daha fazla bilgiye sahip olmayacaksınız, aynı zamanda bilmek sizi daha da heyecanlandıracak ve eğlendirecek. Burada okudunuz her tekniği yağlı boya yaptığınız esnada deneyin, bakalım ne kadar fayda sağlayacak.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.612 Aktif Öğrenci - 75.112 Tamanlanan Ders
sümeyye a.
İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler ( İngilizce) mezunuyum. Malezya'da uluslararası bir üniversitede dil kursuna gittim. İngiltere'de uluslarası bir merkezde staj yaptı...