Resim Yetenek Sınavı özel dersleri veren, aşağıda listelediğimiz 147 Resim Yetenek Sınavı öğretmeni arasından, kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz öğretmeni hemen keşfedin ve derslere başlayın!

Deneyim, tecrübe ve öğrenci yorumlarını incele

Resim Yetenek Sınavı dersleri veren öğretmenlerin profillerinden; tecrübe, deneyimleri, üniversite bilgisi, tanıtım videosu, eski öğrencilerinin yorumları gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Birçok öğretmeni bu bilgilere göre karşılaştırıp en ideal Resim Yetenek Sınavı öğretmenini bulabilirsiniz.Resim Yetenek Sınavı özel dersleri veren 147 öğretmene, eski öğrencilerinden 5 yıldızlı 75 yorum geldi

Bütçenize en uygun Resim Yetenek Sınavı özel dersleri

Resim Yetenek Sınavı dersleri veren öğretmenlerin saatlik Resim Yetenek Sınavı özel ders fiyatları ortalama 503 TL'dir. Saatlik 400 - 1000TL arasında ders veren öğretmenler mevcuttur. Bütçenize en uygun Resim Yetenek Sınavı öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

Resim Yetenek Sınavı dersleri almanın keyfini çıkartın 😍

Yüz yüze Resim Yetenek Sınavı dersi almak istiyorsanız üst kısımda yer alan search kısmından yaşadığınız konumu seçin, online ders istiyorsanız seviyenizi seçin ve listemizden öğretmenleri keşfetmeye başlayın. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz öğretmenlere talebinizi iletin ve derslere başlayın 😍. Resim Yetenek Sınavı dersleri veren öğretmenler talebinize ortalama ⚡ 2 saat içerisinde dönüş sağlamaktadır.

Resim Yetenek Sınavlarına Hazırlanan Eğitmenler

Resim Yetenek Sınavı Nedir?

Resim yetenek sınavı, ortaöğretim veya yükseköğretimde resimle ilgili bir bölüm okumak isteyen öğrencilerin girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Öğrencilerin yetenek sınavı öncesinde lise veya üniversite sınavlarına girerek baraj puanını aşmaları gerekir, bu sınav sonucunun belli bir yüzdesi bölüm yerleştirmelerinde kullanılacağından dikkate alınması ve iyi çalışılması gerekir. Her ne kadar asıl kısım yetenek sınavı olsa da lise ve üniversiteye giriş sınavlarında alınan puanların da bölüme girişteki katkısı yadsınamaz. Ayrıca bu sınavlarda taban puanı almanın yeterli olduğunu savunan birçok öğrenci ve genel kanının aksine bazı okullar taban puandan daha yüksek bir puan elde etmenizi şart koşabilmekte. Bu yüzden özellikle üniversitelerin her biri için ayrı araştırma yapılmalı ve varsa diğer özel şartlarına da bakılmalı.

Yetenek sınavlarına girişte bir kısıtlama var mı?

TYT sınavına girip barajı geçmiş herkes yetenek sınavlarına girmeye hak kazanır. Herhangi bir okuldan mezuniyet ya da yaş şartı olmayıp son sınıf ya mezun öğrenciler dilediği lise ve üniversitenin sınavına girebilir.

 Liselerin güzel sanatlar bölümlerine girebilmek için ortaokul başarı puanınızın bir ortalaması alınır ve liselerin yapmış olduğu yetenek sınav sonuçları ile birlikte hesaplanarak bir sonuç elde edilir. Lise yetenek sınavlarında ilk aşamada desen (figür ya da natürmort), ikinci aşamada ise imgesel çizimler yaptırılır. İkinci aşamaya yalnızca birinci aşamayı geçenler girebilir. İkinci aşamada sizden istenilen imgesel çizimde bir konu üzerinden belli şartlara bağlı kalarak çizim yapmanız beklenir. Örneğin “pazarda alış-veriş yapan insanlar” çizmeniz istendiğinde 3 insan 2 hayvan ile çizmeniz şart koşulabilir. 

Üniversitelerin resim bölümleri için düzenlenen yetenek sınavlarına giriş içinse her üniversitenin ayrı takibi yapılmalıdır. Aşamalar üniversiteden üniversiteye göre değişmekle birlikte genel olarak iki aşamalıdır.  İlk aşamada desen, ikinci aşamada bir konu ya da olay üzerinden imgesel çizim yapmanız istenir. Fakat bu hepsinde aynı olmayıp bazı üniversiteler tek aşamada kompozisyon çizimi de isteyebilir. Desende dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de kâğıt boyutlardır. Örneğin desende Marmara Üniversitesi 35*50 bir boyut isterken Hacettepe Üniversitesi 50*70 bir desen çizimi isteyebilir. Bu yüzden yetenek sınavına hazırlanma aşamasında her boyut çalışmak çok yararlı olacaktır. Bir de bazı üniversiteler genelin aksine sınavı 3 aşamalı yapabiliyor. Örneğin Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetenek sınavını desen, imgesel ve tamamlama çizim olarak üç aşamalı yapar.  Tamamlama sınavında belli kısımları kesilen bir eser verilip sizden tamamlamanız istenir. Örneğin bir eserdeki objeler çıkarılarak günümüze göre uyarlayıp çizmeniz istenebilir. Ayrıca bazı üniversiteler sadece yetenek sınavı yaparken bazıları portfolyo+yetenek sınavı ile öğrenci kabul eder. Portfolyo genellikle Güzel sanatlar fakültelerinde istenir ve hedeflediğiniz bölüm üzerine bir portfolyo istenir. Fakat genel bir portfolyo hazırlayıp girmek istediğiniz bölüm ağırlıklı olarak hazırlamak çok daha mantıklı olur. Her üniversitenin sınavlarının tarihleri ve talepleri farklı olacağından her biri için ayrı program yapılmalı ve kılavuzlarından takip edilmelidir. Örneğin bir üniversite eğitim fakültesi için 180 baraj puanı koyarken güzel sanatlar fakültesi için 250 baraj puanı koyabilir. 

Eğitim fakültesi mi GSF mi?

Aslında bu tamamen sizin ne okumak istediğinizle alakalı. Eğer siz resim öğretmeni olmak istiyorsanız eğitim fakültesine gitmeniz gerekir. Çünkü eğitim fakültelerinde eğitmen yetiştirme mantığı ile teknik bilgilerin daha ağırlıklı olduğu bir eğitim alırsınız. Eğitim fakültelerinden formasyon alarak mezuniyet sonrası, okullarda resim öğretmeni olarak çalışırsınız.  Güzel Sanatlar fakülteleri sanatçı yönünüze ağırlık verdiğinden sizi öğretmen olarak yetiştirmez. Formasyon vermez veya eğitim fakültelerindeki teknik bilgileri alamazsınız. Yine burada sizin öncelikle ne olmak istediğiniz devreye girmektedir. 

Resim yetenek sınavına hazırlık için özel ders almanızın size en büyük faydası aslında sizin çizimlerini tanıyıp sizi tarzınıza ve beklentilerinize göre yönlendirebilecek eğitmenlerden faydalanabilmeniz olacaktır. Öğretmen sizinle bire bir çalışacağından tüm çalışmalarınıza özenle zaman ayırıp hatalarınızı ve doğrularınızı fark edecektir. Aynı zamanda size bir gidişat belirler. Eğer kafanız karışık ve hangi bölümü seçmek istediğinize karar vermekte zorlanıyorsanız öğretmeniniz size bu konuda en yardımcı olacak kişilerden olacaktır. Çünkü her şeyden önce yaptığınız dersler boyunca sizin karakterinizi, çiziminizi ve zevklerinizi tanıyacak ve size ona göre tavsiye verebilecektir. 

Resim yetenek sınavına hazırlık için özel ders almak istiyorsanız doğru adrestesiniz!

Bu sınava hazırlanan hemen hemen her öğrenci gerek kurslar gerekse özel dersler ile sınav sürecine daha kolay hazırlanmakta. Çünkü kendi başınıza hazırlanmak her şeyi riske atmak demektir. İlk başlarda kendi kendinize yetebileceğinizi düşünseniz de bir süre sonra süreç kısır döngüye girebilir, hatalarınızı ve tekniğinizi kontrol eden biri olmayabilir, model sıkıntısı çekebilirsiniz. Bunun gibi birçok sebepten dolayı sınavı garanti altına almak isteyen öğrenciler özel destek alırlar. Burada size tavsiyemiz ise kurslardan ziyade özel ders almanızdır. Çünkü kurslarda birçok öğrenci ile birlikte zaman paylaşmak zorunda kalıp size ayrılan süre özel dersteki gibi uzun olmayacaktır. Bu yüzden özel derslerdeki bire bir eğitim sizi daha kontrollü ve disiplinli bir şekilde sınava hazırlar. Özel Ders Alanı sayesinde birçok eğitmenle tanışma fırsatı yakalamak için sitemiz üzerinden yaşadığınız şehir ve branş seçimi yaparak eğitimcilerden dilediğinizle iletişime geçebilirsiniz. 

Ders süreleri ve ücretleri

Ders süreleri sabit değildir ve öğretmenden öğretmene değişir. Süreler 45-120 dakika arasındadır ve ücretler şehir, eğitmenin uzmanlık derecesi ve deneyimleri ders ücretinde etkili olup 60-150 TL civarındadır. 

Eğitimci olmak istiyorsanız

 Üniversite ve liselerin resim yetenek sınavlarına hâkim, bu sınavlara öğrenci hazırlayabilecek seviyede ve deneyimdeyseniz sitemize üye olarak öğrenciler ile iletişime geçebilirsiniz. Profilinizi oluştururken doldurmanız gereken kısımları detaylı bir şekilde doldurmaya özen gösterirseniz bu arama yapanlar ve sizin için daha yararlı olacaktır. Ek olarak ders verdiğiniz her öğrenciden size yorum yapmasını isteyebilirsiniz. Branşınızla alakalı deneyimlerinizi, tarzınızı ya da doğrudan branşınızı anlatan blog yazıları ekleyerek de ön plana çıkabilirsiniz.