Edebiyat özel dersi veren 5353 onaylanmış profil arasından size en uygun Edebiyat öğretmenini seçin, talebinizi oluşturun ve anında derslere başlayın!

En iyi Edebiyat öğretmeni bulun

Sizin için üst kısımda listelediğimiz Edebiyat özel dersleri veren öğretmenlerin profillerini inceleyip, birçok kritere göre (fiyat, yorum, tecrübe, mezuniyet bilgisi vb . gibi) karşılaştırma yapıp en iyi eğitmeni bulabilirsin.5.353 Edebiyat öğretmenine onaylı 5 yıldızlı 2693 yorum geldi

Her bütçeye uygun Edebiyat özel dersleri

Edebiyat özel ders fiyatları olarak ortalama: 502 TL'dir. Bütçenize en uygun öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

En ideal Edebiyat öğretmeni ile dersler başlayın 😍

Belirlediğin öğretmenlere talebini ilet veya genel ders talebi oluştur aynı gün içerisinde öğretmenler görüş ve ihtiyaçların için en ideal öğretmenle derslere başla

Edebiyat köken olarak Arapça bir kelime olup tarihimizde ilk kez Şinasi tarafından Tanzimat Döneminde kullanılmıştır. Bunun öncesinde farklı adlarla anılan edebiyat, çok geniş kapsamlı bir alandır. Edebiyat dendiğinde akla şiir, roman, hikâye gibi türler gelse de edebiyat her alana nüfuz etmiş bir daldır. Edebiyat kâğıt ve kalemdir, düşüncedir, hayaldir, gerçektir, olaydır ve olandır. Olayı tamamen sayısal verilerle olan bilim dahi edebiyatla ilgilidir. Bu kadar hayatın içinde ve kaçınılmaz olan bir alanı incelemek ve nesillere aktarmak zorunlu kılınmıştır. Bu yüzden zorunlu eğitim döneminde dokuzuncu sınıftan itibaren öğrencilere öğretilmeye başlanır. Çok geniş bir yelpaze olan Türk Edebiyatı şu şekilde üçe ayrılmıştır; İslamiyet öncesi Türk edebiyatı, İslamiyet etkisindeki Türk edebiyatı ve Batı etkisindeki Türk edebiyatı.  Din ve dil merkez alınarak yapılan bu ayrım sayesinde Türk Edebiyatını çözümlemek çok daha kolay hale gelmiştir. Müfredatta büyük bir öneme sahip olan edebiyat sadece bir okul dersi olmadığından hayat boyu gireceğiniz her sınavda karşınıza çıkar, bu yüzden edebiyata ilgili olan ya da önem gösteren kişiler edebiyatla alakalı konularda başarılı olurlar. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı dersi üniversitelerin çoğu bölümünde zorunlu ders olarak birinci sınıf derslerinden biridir. Yani bu dersin zorunluluğu ve sürekliliği insan hayatındaki yeri ve kaçınılmaz oluşundan kaynaklanmaktadır. Edebiyatı sadece yazı ile birlikte düşünmek hata olacaktır. Sözlü edebiyatın varlığı bize edebiyatın çok eski tarihlere dayandığını gösterir. Örneğin İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatına baktığımızda kendine has dokusu ve kuralları olduğu görülür. Her ne kadar eserlerin tümü yazıya geçirilmemiş olsa da tarihimize miras kalan anıt, kitabe ve eserlerden edindiğimiz bilgilerle bunları öğrenmek mümkün olmuştur. Örneğin İslamiyet öncesi Türk edebiyatının varlığı ve bugün bu döneme ait bilinen birçok şey Divan-ı Lügat-it Türk adlı eserde açıklanmıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde neler anlatılır?

 

Lise birinci sınıftan itibaren öğretilen Türk Dili ve Edebiyatı dersinde dil bilgisi kuralları, söz sanatları, kompozisyon yazımı, edebi akımlar, edebi türler anlatılan başlıca konulardır. Derslerde ağırlıklı olarak edebi türler öğrenilir. Şiir, tiyatro, roman, hikâye konuları lise müfredatı boyunca işlenen önemli konulardır. Öğrencilerin konuları dönemlerinin özelliklerine göre öğrenebilmesi için Türk

Edebiyatı üç başlık altında dönemlendirilmiştir: 

  1. İslamiyet öncesi Türk edebiyatı,
  2. İslamiyet etkisindeki Türk edebiyatı,
  3. Batı etkisindeki Türk edebiyatı.  

Müfredattaki Türk Dili ve Eğitimi dersine yönelik bazı eleştirilerin mevcudiyeti bu derste başarısız öğrenci sayısının fazlalığı ile ispatlanmaktadır. edebiyat insanın ruhuna işleyen bir derstir ve büyük bir yelpaze halindedir. Şiir sevmeyen insan roman sevebilir, hikaye sevmeyen biri tiyatro sevebilir. Yanı sıra Türkçe konuşan herkesin kendi dilini bilmediğini görmekteyiz. Çünkü okullarda kurallara boğulan ve işin mantığını oturtamayan öğrenciler Türkçe ’ye karşı ilgilerini kaybetmektedir. Günden güne dile aidiyetin azalması ve dilimizin kirlenmesi de yine bu ilgi ve alakanın kaybedilmesinden kaynaklanmaktadır. Okullardaki eğitimde çok tekrara düşen müfredat, öğrencilerin dikkatini ve ilgisini çekemediği gibi bu dersin sadece ders olarak görülmesine de sebebiyet vermektedir. Öğrencilerin derse olan ilgisini artıran ilk adım öğrenci-öğretmen ilişkisidir. Bu yüzden bu ikili arasında kurulacak uyumlu bir ilişki öğrenciye dersi sevdirir. Sonuç olarak nüfuzu çok fazla olan bu derse olan ilgiyi ve bağı artırmakta bire bir dersler çok faydalı olmaktadır. Öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı özel  derslerinden faydalanarak daha disiplinli ve ilgili bir şekilde derste başarılarını artırmaktadır. 

Türk Dili ve Edebiyatı Özel ders 

Edebiyata ilginizden dolayı, sınava hazırlık ya da okul derslerine destek amaçlı özel ders arayışındaysanız, Özel Ders Alanı sayesinde dilediğiniz eğitmenlerimizle kolayca iletişime geçebilirsiniz. Yapmanız gereken şey sitemiz üzerinden şehir ve branş seçerek karşınıza çıkan listeden eğitmenlerimize ders talebi yollamak. Ayrıca merak ettiğiniz diğer konular için de ücretsiz danışmanlık hattımız dan iletişime geçebilirsiniz. 

Türk Dili ve Edebiyatı özel ders ücretleri

Ders süreleri ve ücretleri sabit olmayıp eğitimcinin deneyimi, şehir, ders süreleri, talepler gibi faktörlere bağlıdır. Ders süreleri 45-90 dakika olup ders ücretleri 30-180 TL arasında değişmektedir.

 Türk Dili ve Edebiyatı üzerine özel ders verebilecek donanımdaysanız ve özel ders vermek istiyorsanız sitemiz üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde ders vermeye başlayabilirsiniz!

Öncelikle sitemize üye olarak bir profil oluşturmalı ve sizden istenilen bilgileri eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Eğitim geçmişinizden, ders işleyiş tarzınızdan, yardımcı olabileceğiniz konulardan, sahip olduğunuz belge ve sertifikalardan, katıldığınız eğitimler, kurslar, daha önce ya da halihazırda hizmet verdiğiniz kurum ve kuruluşlar varsa bunlardan bahsetmeniz tercih edilmenizde çok etkili olacaktır. Ayrıca ders vermeye başladıktan itibaren öğrencilerinizden size yorum yapmasını isteyerek sitemizde görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.  Yazacağınız blog yazılarıyla ve Özel Ders Alanını etiketleyerek paylaşacağınız sosyal medya paylaşımlarınız da sizi ön plana çıkaracaktır.