Dijital Vatandaşlık özel dersi veren 13 onaylanmış profil arasından size en uygun Dijital Vatandaşlık öğretmenini seçin, talebinizi oluşturun ve anında derslere başlayın!

En iyi Dijital Vatandaşlık öğretmeni bulun

Sizin için üst kısımda listelediğimiz Dijital Vatandaşlık özel dersleri veren öğretmenlerin profillerini inceleyip, birçok kritere göre (fiyat, yorum, tecrübe, mezuniyet bilgisi vb . gibi) karşılaştırma yapıp en iyi eğitmeni bulabilirsin.13 Dijital Vatandaşlık öğretmenine onaylı 5 yıldızlı 21 yorum geldi

Her bütçeye uygun Dijital Vatandaşlık özel dersleri

Dijital Vatandaşlık özel ders fiyatları olarak ortalama: 500 TL'dir. Bütçenize en uygun öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

En ideal Dijital Vatandaşlık öğretmeni ile dersler başlayın 😍

Belirlediğin öğretmenlere talebini ilet veya genel ders talebi oluştur aynı gün içerisinde öğretmenler görüş ve ihtiyaçların için en ideal öğretmenle derslere başla

Alt Branşlara Göre

DİJİTAL VATANDAŞLIK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Teknoloji çağının doğal bir sonucu olan dijital vatandaşlık, toplumla herhangi bir düzeyde etkileşim kurmak için bilgisayarları, interneti ve dijital cihazları kullanan herhangi birinin teknolojiyi sorumlu bir şekilde kullanması anlamına gelir. Teknolojik ilerlemenin hızı artmaya devam ederken, dünya bir bütün olarak günlük aktiviteler için İnternete daha bağımlı hale geliyor. Bu, bir banka hesabını kontrol etmek, bir ürün satın almak veya bir arkadaşınızla iletişim halinde olmak anlamına gelebilir.

 Bu nedenle aslında dijital vatandaşlık kimliği "İnternet'i düzenli ve etkili bir şekilde kullananlar" için geçerlidir. Sonuç olarak, iyi dijital vatandaşlık ile kötü dijital vatandaşlık arasında büyük bir fark vardır. İyi dijital vatandaşlık, genç öğrencilerin ilgisini çeker ve onlara dijital araçlar aracılığıyla birbirleriyle nasıl bağlantı kuracaklarını, birbirleriyle nasıl empati kuracaklarını ve kalıcı ilişkiler kuracaklarını gösterir. Öte yandan kötü dijital vatandaşlık, siber zorbalığı, sorumsuz sosyal medya kullanımını ve İnternetin nasıl güvenli bir şekilde kullanılacağına dair genel bir bilgi eksikliğini beraberinde getirir.

İnternet, kullanıcılarına bağlanma fırsatları vermesine rağmen, ne yazık ki zorbalık için alternatif yollar da sağlayabilir. Siber zorbalık, genç İnternet kullanıcıları arasında büyük bir sorundur. Buna karşılık, genç İnternet kullanıcılarını güvenli çevrimiçi alanları nasıl yaratacakları ve çevrimiçi kapsayıcılığı nasıl teşvik edecekleri konusunda eğitme sorumluluğumuz var. Bu da yalnızca ilk önce şöyle olur: sağlıklı çevrimiçi ve çevrimdışı ilişkiler kurmanın ve karşılıklı saygı göstermenin önemini vurgulayarak! Nasıl iyi bir "dijital vatandaş" olacağınızı göstermenize ve öğretmenize yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Eleştirel düşünme becerilerini teşvik edin. 

Öğrencilere ne yaptıkları ve çevrimiçi olarak başkalarıyla nasıl etkileşim kuracakları hakkında düşünmeyi öğretin. Çevrimiçi olarak belirli fotoğrafları veya içeriği yayınlamaktan ne kazanacaklar (veya kaybedecekler)? Sözleri başkalarını nasıl etkileyecek? İnsanlar sözlerinden ne varsayabilir veya yorumlayabilir? Sınıf arasında açık bir diyalog kurun ve öğrencilerin çevrimiçi etkinlikleri hakkında konuşurken kendilerini rahat hissetmelerini sağlayın. İnternette bir şey görürlerse ve nasıl tepki vereceklerinden emin değillerse veya herhangi bir tepki vermeleri gerekip gerekmediğini size veya başka bir yetişkine sormaya teşvik edin.

  • Topluluğunuzla bağlantı kurun. 

Okul ağları, Çocuk Yardım Telefonu gibi kuruluşlar, toplum merkezleri ve yerel polis ve sağlık departmanlarınız, sizin ve çocuklarınızın İnterneti eleştirel, olumlu ve adil bir şekilde kullanmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda yararlı yönergeye sahiptir.

Dijital vatandaşlığın günümüz öğrencilerine öğretilmesi, çok önemli bir konu olmasından dolayıdır. Bu yüzden MEB tarafından öğrencilere bu ders çok ilgi çekici konular ile öğretilmektedir. Dijital vatandaşlık ders konularından bazıları ise şunlardır: e-devlet uygulamaları, dijital vatandaşlık, etik ve güvenlik dijital yurttaşlık, siber tuzaklar, doğru bilgiye ulaşma ve kullanma, medya okuryazarlığı ve siber vatandaşlık vb.

Dijital vatandaşlığı öğrenmek istiyorsanız, yedi temel kavrama odaklanmak isteyeceksiniz:

  1. Empati
  2. İnternet nasıl çalışır
  3. Kullanıcı verilerini anlamak
  4. Dijital okuryazarlık pratiği yapmak
  5. Dijital uçurumun kabul edilmesi
  6. Dijital sağlık pratiği yapmak
  7. Dijital cihazların güvenliğini sağlama

Bu yedi adım karmaşık görünebilir, ancak planlamaya başladığınızda şaşırtıcı derecede basittir.

Dijital Vatandaşlığın 9 Unsurunu Keşfetmek

Öğrenciler, dijital kaynakların her yerde olduğu bir dünyada yaşarlar, bu nedenle teknolojiyi eğitime dahil etmenin önemi öğrencinin hayatının tüm yönlerini kapsar. Öğrencilerin çevrimiçi kaynaklarda gezinmelerine yardımcı olmak için dijital vatandaşlığın dokuz unsurunu özetlersek:

  • Dijital erişim
  • Dijital görgü kuralları
  • Dijital ticaret
  • Dijital haklar ve sorumluluklar
  • Dijital okuryazarlık
  • Dijital hukuk
  • Dijital iletişim
  • Dijital sağlık ve zindelik
  • Dijital güvenlik

Dijital Vatandaşlık Neden Öğretilmeli?

Çocuklar için dijital vatandaşlığın faydaları, bireyin çok ötesine uzanıyor.  Öğrencilerin İnternette sağlıklı uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olduğumuzda, etkileşimde bulundukları herkes için daha iyi bir alan yaratmış oluyoruz. Öğrencileriniz sınıfta teknolojiyi kullanıyorsa, dijital vatandaşlık müfredatı, herkesin çevrim içi zamanını en iyi şekilde değerlendirmesine yardımcı olmanın en iyi yollarından biridir.

Okullarda teknoloji çok yaygın olduğu için, öğretmenler genellikle siber zorbalık, cep telefonlarının sınıf düzenini bozması ve intihali nasıl önleyecekleri konusunda endişelenmek zorundadır. Dijital vatandaşlığı öğretmek, okulda bunları ve diğer uygunsuz davranışları azaltmanın en iyi yollarından biri olabilir. İyi dijital vatandaşlar haline geldikçe, öğrenciler İnternet'i daha büyük bir öz farkındalık duygusuyla kullanabilir ve teknolojiyi en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını daha iyi anlayabilirler.

Dijital okuryazarlık ve diğer vatandaşlık becerilerini öğretmek, öğrenciler arasındaki dijital eşitlik boşluklarının (veya "dijital uçurumun") kapatılmasına da yardımcı olabilir. Tüm öğrenciler evde teknolojiye aynı düzeyde erişime sahip değildir. Düşük gelirli veya marjinal topluluklardan gelen öğrenciler, akranlarına kıyasla genellikle daha az dijital deneyime sahiptir.  Dijital okuryazarlık eğitimlerinin temel bir parçası olduğunda, okuldaki teknolojik kaynaklar ve dersler bu öğrencilerin sınıf arkadaşlarına yetişmesine yardımcı olabilir.

 Dijital Vatandaşlık Özel Dersi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Teknolojinin doğru ve iyi yönde kullanılması günümüzde en çok savunulan konulardan biridir. Bu yüzden aksi durumların ötesine geçmek için okul müfredatlarında bu konu dijital vatandaşlık dersi altında başlıklarla öğretilmektedir. Siz de dijital vatandaşlık dersi almak istiyor ya da okuldaki dijital vatandaşlık dersi için destek almak istiyorsanız Özel Ders Alanı’ndaki eğitmenlerimizle iletişime geçebilir ve ders talebinde bulunabilirsiniz. Ya da detaylarını kendinizin belirlediği bir genel ders talebi oluşturarak daha fazla eğitmenin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 

Dijital Vatandaşlık Özel Ders Fiyatları

Dijital vatandaşlık dersleri veren eğitmenler online ya da yüz yüze olacak şekilde ders vermektedir. Bazı eğitmenlerde online ve yüz yüze eğitim ücreti aynıyken bazılarında değişebilir. Sizin ve seçtiğiniz eğitmenin taleplerine, şehre, eğitmenin deneyimlerine göre fiyat etkilenmekte olup 30-150 TL arasındadır.

Dijital Vatandaşlık Özel Dersi Vermek

Dijital vatandaşlık derslerini yine bu dersin kapsadığı bölümlerden mezun/öğrenci ya da alanı dışı dijital vatandaşlık araştırmaları yapan ve dersler veren kişiler öğretmektedir. Siz de kendinizi bu kategorilerden birine koyuyor ve ders vermek istiyorsanız sitemize üye olarak bir eğitmen profili oluşturmanız gerekir. Dolduruması gereken alanları özenle ve ayrıntılı bir şekilde doldurmak profilinizi ziyaret eden öğrenciler için yararlı olacaktır. Ayrıca yazdığınız blog yazılarını da siteye ekleyerek alan hakkındaki fikirlerinizi ve araştırmalarınızı da sergileyebilirsiniz.