Çince özel ders fiyatı 90 TL ’dir. Ortalama fiyat aralığı 500 ₺ - 800 ₺ arasında değişkenlik göstermektedir. Bu fiyat değişikliğinin sebebi öğretmene gelen sık ders talepleri, akademik başarısı, tecrübeleri, Native çince öğretmeni olması veya sizin hangi seviyede olduğunuzdur. Derslerinizi online ya da yüz yüze ders seçeneği ile istediğiniz şekilde dersleri öğretmeninizle işleyebilirsiniz.
Çince öğrenmek için kaç saat özel ders almalıyım sorusunu çok sık duyuyoruz. Yeni bir dil öğrenmek kişiden kişiye değişebilen bir faktördür. Başlangıç seviyesinden (A1), orta seviyeye (B1) 2 ay gibi bir sürede gelebilirsiniz. Hafta da ortalama 1,5 saat ders alıp, öğretmeninizin size yönlendirmelerine dikkat ederek 2 ay gibi bir sürede B1 seviyesine gelebilirsiniz. Eğer kendi seviyenizi bilmiyorsanız uzman eğitim danışmanlarımızdan yardım isteyebilirsiniz. Eğitim danışmanlarımızdan bilgi aldıktan sonra sitemizde bulunan 80 çince öğretmenimizle derse başlayabilirsiniz.
En iyi Çince öğretmenlerine https://www.ozeldersalani.com/cince
sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Çince özel dersi vermek için sitemizi ozeldersalani.com' u kullanabilirsiniz. Sistemimizi her gün yüzlerce öğrenci çince özel dersi almak için başvuru yapıyor. Sizde üyeliğinizi tamamladıktan sonra yüz yüze veya online olarak öğrencilerinizle derse başlayabilirsiniz. İsterseniz birebir istersenizde grup dersi verebilirsiniz.
Çince özel dersleri vermek isteyen veya hali hazırda veren öğretmenlerin kazanç dengesi öğretmen için oldukça önemli bir konudur. Burada öğretmenin gördüğü talep, öğrencisi ile kurduğu iletişim ve öğretme yetkinliği devreye girer. Bir öğrenci kazanmak size bin öğrenci getirebilir. Bu yüzden aktif ders vermekten çekinmemelisiniz. Çince öğretmenleri, çalışma performanslarına göre 450 TL ile 12.000 TL arasında özel ders geliri elde edilebilmektedir.
Anadili Türkçe olan kişilerin ilgisini en çok çeken dillerden biri de Çincedir. Bunun birçok sebebi olmakla birlikte Çince Türkçe ortak kelimelerin varlığı işleri daha kolaylaştırdığından dolayı öğrenmek isteyenler açısından bu dili cazip kılıyor. Bugün birçok Türkçe konuşan kişi Çince kursları, Çince özel dersler ya da üniversitelerin Çin dili bölümlerinden bu eğitimi alarak Çince öğreniyor. Siz de yabancı dil olarak Çince öğrenmeye karar verdiyseniz öncelikle bu dil hakkında bir ön bilgiye sahip olmanızda yarar var.
Yaklaşık 1,3 milyar insan (dünyanın beşte biri) Çince konuşuyor, bu da onu en çok konuşulan dil yapıyor. Standart Mandarin biçiminde konuşulan Çince dili, Çin anakarasının ve Tayvan'ın en büyük bölümünde konuşulurken, Singapur'daki dört dilden biri ve Birleşmiş Milletler'in resmi dillerindendir. Yazılı Çince, yaklaşık 40.000 karakterden oluşur. Her hecenin, telaffuz edildiği tonlamaya bağlı olarak bir dizi farklı anlama sahip olabilmektedir. Örneğin Mandarin 4 ton ve Kantonca 6 ile 9 arasında tona sahiptir. Çin dili, en az altı bin yıllık bir tarihe sahip dünyanın en eski yazı dilidir. Shang hanedanına ait (MÖ 1766-1123) kaplumbağa kabuklarında Çince karakter yazıtları bulundu, bu da yazılı dilin 3.000 yıldan uzun süredir var olduğunu kanıtlıyor. Çince yazı dili, her bir kelimeyi temsil etmek için tek ayırt edici semboller veya karakterler kullanır. Karakterlerin büyük çoğunluğu, kendi anlamı olan sözlü seslerin yazılı versiyonlarıdır. Büyük bir sözlük genellikle 40.000 karakter içerir. Bir gazete okuyabilmek için 2.000 ila 3.000 karakteri bilmek gerekir.. Devrimler ve siyasi değişiklikler nedeniyle yazılı sistem zamanla değişse de, semboller ve karakterlerle birlikte dilin ilkeleri temelde aynı kalmıştır. Birçok Çin lehçesi bulunmasına rağmen, yazı dili ortak bir iletişim şeklidir. İnsanlar farklı bölgelerde sözlü iletişim kuramasalar da birbirlerini yazılı olarak anlayabilmektedir. Bununla birlikte, yazı dili üç biçime ayrılabilir: basitleştirilmiş, geleneksel ve gayri resmi argo veya fonetik. Ayrıca, Latince alfabe ile yazılmış Çin dili olan "pin-yin" adlı bir form da vardır.
Basitleştirilmiş Karakterler
Çince esas olarak, basitleştirilmiş karakterler ile kullanır. Uluslararası olarak Mandarin-Çince derslerinde de öğretilir. Bu karakterler daha basittir, yani geleneksel Çince karakterlerden daha az kalem vuruşuna sahiptir. Basitleştirilmiş karakterler yüzlerce yıldır var olmakla birlikte, 1950'lerde Çin'deki Çinliler arasında okuryazarlığı geliştirmek amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra resmi olarak kabul edilmiştir.. Basitleştirilmiş Çince karakterlerle okuyup yazabilen kişiler, geleneksel Çincede okuryazar olmayabilir.
Geleneksel veya Klasik Çince
Geleneksel veya klasik Çince karakterler Hong Kong, Tayvan, Malezya, Kore, Japonya ve diğer yerlerde öğretilir ve kullanılır. Birçok ders kitabı, gazete ve film altyazıları geleneksel Çince ile yazılmıştır.
Fiil Zamanı
Çince yazılarda fiillerin, isimlerin ve sıfatların birbirleriyle uyuşması gerektiğine dair bir kural yoktur. Çince'de tekil veya çoğul diye bir şey yoktur. Çoğunlukla çoğulluğu hesaba katmak için cümleye bir sayı veya kelime eklenir. Çince yazılarda fiil zamanları yoktur. Geçmiş ve gelecek zamanları netleştirmek için ek kelimeler kullanılır. Bu kelimeler genellikle zamanı betimlemeye yardımcı olmak için cümlenin başında yer alır. Tıbbi bir ortamda, zaman göstergelerine özellikle dikkat etmek önemlidir. Örneğin: bir doktor "Kusuyor muydunuz?" diye sorarsa Çinli hasta "Hayır" cevabını verebilir. Aslında hasta "şimdi değil, iki gün önce kustum" demek istiyor olabilir. Bu durumda, doktor doğru bilgileri alamaz. Hastaya “Geçen hafta kustunuz mu?” gibi zaman göstergesi olan bir soru sormak daha net olacaktır.
Konuşulan dil
Çin çok geniş bir coğrafyada konuşulan bir dil. Çin'de 55 farklı ulusal azınlığa mensup 70 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Her azınlığın kendi konuşma dili vardır. Azınlık gruplarının çoğunun kendi dilleri için ayırt edilebilir bir yazılı biçimi yoktur.Konuşulan Çin dili, lehçeler adı verilen birçok bölgesel varyanttan oluşur. Modern Çin lehçeleri MÖ 8. ve 3. yüzyıllar arasında gelişmiştir. Lehçedeki farklılıklar, farklı telaffuz ve kelime dağarcığından kaynaklanmaktadır. Çin'in resmi lehçesi Mandarin'dir, "Putonghua" olarak da adlandırılır. Çin nüfusunun% 70'inden fazlası Mandarin dilini konuşur, ancak Çin'de kullanımda olan birkaç başka lehçe de vardır: Yue (Kantonca), Xiang (Hunanca), Min lehçesi, Gan lehçesi, Wu lehçesi ve Kejia veya Hakka lehçesi.
İlginç bir şekilde, öğrenmesi en zor dil, aynı zamanda dünyada en çok konuşulan ana dildir. Mandarin Çincesi, birkaç nedenden dolayı zorlayıcıdır. Birincisi ve en önemlisi, yazı sistemi, Latin alfabesine alışkın Türkçe konuşanlar için son derece zordur. Herhangi bir dili sıfırdan öğrenmenin getirdiği olağan zorluklara ek olarak, Mandarin okuyan kişilerin Latin temelli dillerde görülen hiçbir şeye benzemeyen binlerce özel karakteri de ezberlemesi gerekir. Ancak Mandarin öğrenmenin tek zor kısmı yazmak değil. Dilin tonal doğası da konuşmayı çok zorlaştırır. Kantonca da dahil olmak üzere - özellikle Güneydoğu Çin'de, Hong Kong ve Güneydoğu Asya'nın diğer bölgelerinde konuşulan - farklı yazılı karakterlere ve telaffuzlara sahip olan ve öğrenmesi çok zor olan birkaç Çince lehçesi vardır. Mandarin Çincesinin (en yaygın lehçe) dört tonu vardır, bu nedenle bir kelime dört farklı şekilde telaffuz edilebilir ve her telaffuzun farklı bir anlamı vardır. Örneğin, ma kelimesi, nasıl söylediğinize bağlı olarak "anne", "at", "kaba" veya "azarlamak" anlamına gelebilir.
Çince öğrenmeye karar verdiyseniz ya da Çince’nizi ilerletmek istiyorsanız sitemizdeki Çince öğretmenlerinden ders almakla başlayabilirsiniz! Sitemizde anadili Çince olan eğitmenlerin yanı sıra Çin Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu veya Çince öğrenmiş öğretmenlerimiz vardır. Taleplerinize ve kriterlerine en uygun olan eğitmene ders talebi yollayabilir ya da genel ders talebi oluşturabilirsiniz. Sürece dair her sorunuz için ücretsiz hattımızdan destek alabilirsiniz.
Özel ders ücretleri ise 50-150 TL arasında değişmektedir. Ders süreleri, eğitmenin seviyesi, şehir vb faktörler ders ücretlerinde etkilidir.
Üniversitelerin Çin dili bölümlerinden mezun, Çin dili eğitimi almış, Çinceye hakimseniz Çince öğrenmek isteyen öğrencilere ders verebilirsiniz. Özel Ders Alanı öğrenciler ve öğretmenler arasında bir köprü görevi görür. Öğrencilerinizle tanışabilmek için sitemize üye olun ve bir profil oluşturun. Profilinizde hakkınızdaki her şeyden bahsederek öğrencilerinizle tanışıp derslere başlayabilirsiniz. Öğrencilerin hakkınızda daha fazla bilgiye ulaşabilmesi için ders verdiğiniz öğrencilerin profilinize yorum yapması, branşınızla alakalı yazacağınız blog yazılar ve Özel Ders Alanı etiketli sosyal medya paylaşımları etkili olacaktır.
Alanında epeyce yetkinliğe sahip ve derslerini her zaman dinamik işleyen bir hocadır
Öğretmen : Mehmet Akif U.Her zaman öğrencisinin yanında olur ve yardımını esirgemez
Öğretmen : Mehmet Akif U.Sadece ders değil çince ve rusça konusunda da uzman çok donanımlı bir insan teşekkür ederim
Öğretmen : Mehmet Akif U.