Özel Dersin Sınıf Ortamından Farkı

Yazar: Ersoy U. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 9048
Özel Dersin Sınıf Ortamından Farkı
Ö zel ders ile sınıf ortamının en büyük farkları nelerdir. Öğrenciler sınıf ortamına göre özel derslerde neden daha başarılı olmaktadırlar.

Bir sınıfta anlatılan ders, sınıftaki tüm öğrenciler için aynı olsa da, kaliteli anlatılan derslerin bile her öğrenciye aynı etkiyi yapmadığı ortadadır. Her öğrencinin kendine özgü karakteri, özellikleri, dersi kavrama biçimi, öğrenme metotlarına ve her dersin bünyesindeki spesifik konulara karşı yeteneği onu diğer öğrencilerden ayırır. Özel ders ile birebir eğitim alan öğrencinin sınıf ortamında kalabalığın içerisinde eriyip gitmesi, dersten dışlanması engellenmiş olur.

Sınıf ortamında öğrencinin dikkati çok kolay dağılabilecek, ders içerisinde zaman zaman yaşayacağı odaklanma problemleri ile dersten kopacaktır. Dersin belli  bir kısmını kaçıran öğrencinin ondan sonraki kısmı kavramak için göstereceği çaba çoğu zaman yeterli olmayacak ve anında müdahale edilemediği için üst üste biriken konular öğrenciye bir müddet sonra dev bir yük olarak binecektir. Özel ders tekniği ile bunların önüne geçilir, öğrenci derse odaklanır, dersi sahiplenir ve olası dersten kopmalarda derhal müdahale edilerek doğacak sıkıntılar giderilir.

Sınıf ortamlarında öğrenci anlayamadığı konuların üzerine düşmekte güçlük çekebilir ve kafasına takılan soruları sormaya çekinebilir. Oysa birebir eğitim sisteminde öğrencinin anlamadığı konular halledilmeden bir sonrakine geçilmez ve öğrenci konuyu anlayana kadar sorularını sorabilir. Sınıf ortamında sorduğu sorulara alacağı cevap ile tatmin olması kesin olmayan öğrenci birebir eğitimde konuyu anlayana kadar farklı sorular sorabilir ve hatta aynı soruları anlayabilmek için birkaç kez dahi sorarak çözüme ulaşabilir.

Öğretmeniyle birebir muhatap olan öğrenci kendisini bir birey olarak görür ve tanındığının farkına varır. Böylece kendisini daha çok işin içerisinde hisseder ve dersin sorumluluğunu üstlenir.

Öğretmen, öğrencinin düzeyini ve öğrenme durumunu sürekli olarak takip edebilecek ve ilgisini ona odaklayabilecektir. Böylece öğrencisini daha yakından tanıyan öğretmen onun sorularına ve sorunlarına daha kolay çözüm bulabilecek ve başarı grafiğinin yükselerek devam etmesi için öğrenciye özel programlar belirleyebilecektir.

Okullarda veya etüt merkezlerinde öğrenci belirli sabit yayınları kullanırken özel derste böyle bir zorunluluk yoktur. Öğrenci için en faydalı olacak yayınlar tespit edilir ve birkaç farklı yayından faydalanarak kaynak zenginliği sağlanır.

Kalabalık gruplara koçluk yapılamazken birebir eğitimde öğrenciye rahat ve verimli şekilde koçluk yapılabilecektir. Ders günleri ve saatleri belirli olan okul ve etüt merkezine karşın, bunların öğrenciye göre belirlendiği özel ders sisteminde zamandan kazanç ve verim sağlanacaktır.

Coğrafya Öğretmeni - Eğitim Koçu - Ersoy Uzunpınar 

Etiketler

Yazar

Ersoy U.

16 yıllık öğretmenlik ve öğrenci koçluğu hikayemin şu an ve sonrasında sizlere de rol vermek isterim. Bugüne kadar öğrenci ve velilerimizle karşılıklı güven ve anlayış içerisind...

Benzer Yazılar
Eğitimde Özel Dersin Önemi ve Faydaları

Eğitimde Özel Dersin Önemi ve Faydaları

Eğitim belli bir branşta, belli bir konu da bilgi ve beceri kazandırma ve geliştirme işidir. Eğitimde özel dersin faydaları.

Puanlama Sisteminin Önemi ve Kriterleri

Puanlama Sisteminin Önemi ve Kriterleri

Özel Ders vermek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken konular!

Özel Ders Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım

Özel Ders Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım

Özel ders vermek isteyen kişilerin akıllarına takılan en önemli sorunun çözümünü sizler için hazırladık.

Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?

Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?

Matematik kimilerine göre çok kolay, kimilerine göre çok ama çok zor bir ders konumundadır.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?
Özeldersalanı Logo
350+ kategoride 35.000+ öğretmen, hemen ders al! İlk dersin ücretsiz 😍
hemen ders al!
İlk dersin ücretsiz 😍
Öğretmen Bul