Fotoğrafçılık özel dersleri veren, aşağıda listelediğimiz 57 Fotoğrafçılık öğretmeni arasından, kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz öğretmeni hemen keşfedin ve derslere başlayın!

Deneyim, tecrübe ve öğrenci yorumlarını incele

Fotoğrafçılık dersleri veren öğretmenlerin profillerinden; tecrübe, deneyimleri, üniversite bilgisi, tanıtım videosu, eski öğrencilerinin yorumları gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Birçok öğretmeni bu bilgilere göre karşılaştırıp en ideal Fotoğrafçılık öğretmenini bulabilirsiniz.Fotoğrafçılık özel dersleri veren 57 öğretmene, eski öğrencilerinden 5 yıldızlı 15 yorum geldi

Bütçenize en uygun Fotoğrafçılık özel dersleri

Fotoğrafçılık dersleri veren öğretmenlerin saatlik Fotoğrafçılık özel ders fiyatları ortalama 513 TL'dir. Saatlik 400 - 1000TL arasında ders veren öğretmenler mevcuttur. Bütçenize en uygun Fotoğrafçılık öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

Fotoğrafçılık dersleri almanın keyfini çıkartın 😍

Yüz yüze Fotoğrafçılık dersi almak istiyorsanız üst kısımda yer alan search kısmından yaşadığınız konumu seçin, online ders istiyorsanız seviyenizi seçin ve listemizden öğretmenleri keşfetmeye başlayın. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz öğretmenlere talebinizi iletin ve derslere başlayın 😍. Fotoğrafçılık dersleri veren öğretmenler talebinize ortalama ⚡ 2 saat içerisinde dönüş sağlamaktadır.

Fotoğrafçılık Dersleri Veren Uzman Eğitmenleri Keşfet!

Bugün saniyeye indirilen fotoğraf teknolojisinin tarihini ve nasıl bu kadar yayıldığını merak ettiniz mi? Hadi bir göz atalım!

Hepimizin bildiği gibi fotoğraf teknolojisi ilk zamanlarında çok zahmetli ve yavaş bir teknolojiydi. Fotoğraf makinesinin tarihi 14. yüzyıla dayanmaktadır. Fotoğraf ise ilk kez 19. yüzyılda bir İngiliz bilim adamı tarafından görüntüler yüzeyde kalıcı hale getirilmiş ve fotoğraf ismi yine ilk kez bu dönemde kullanılmıştı. Ancak bu dönemlerde fotoğrafa olan ilgi bugünki gibi değildi, çünkü pahalı ve herkesin ulaşamadığı bir imkandı. Özellikle varlıklı aileler, devlet büyükleri, iş adamları fotoğrafa daha kolay ulaşabilmişti. Zamanla gelişen ve yayılan fotoğraf teknolojisi ile her kesim fotoğrafa ulaşabilmiş ve artık fotoğraf sadece az sayıdaki fotoğrafçılar tarafından değil fotoğrafçılığa ilgi duyan herkes tarafından çekilmeye başlamıştı. Bugün hala o dönemlerde kullanılan analog kameralar nostaljiye ilgi duyan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Gerek siyah-beyaz gerekse renklendirilmiş fotoğraflar ile eski fotoğrafçılık anlayışı devam etmektedir. Yanı sıra dijital teknolojilerin fotoğrafçılığı kökünden etkilemesi dijital kameraları ortaya çıkartmış ve profesyonel kameralar hayatımıza girmiştir. Fotoğraf çekmeyi çok daha kolaylaştıran profesyonel kameralar saniyede birkaç fotoğraf çekebilmekte, kolayca aktarılabilmekte ve silinebilmektedir. Hal böyle olunca insanların fotoğrafçılığa dair merakları artmış hatta bunu meslek olarak yapma fikri de çok yaygınlaşmıştır. Elbette herkes fotoğraf çekebilir fakat herkes doğru fotoğraf çekemez. Bu yüzden sadece gelir kazanmak için değil aynı zamanda hobi olarak fotoğrafçılık eğitimi almak isteyen birçok insan fotoğrafçılık kurslarına gitmektedir. Fotoğraf kursunda verilen temel fotoğrafçılık eğitimi ile fotoğrafa ve fotoğrafçılığa dair birçok bilgi edinilir ve kurs sonunda verilen fotoğrafçılık sertifikası sayesinde bu alan dair meslek icra edilebilir hatta dersler verilebilir.

Fotoğrafçılık derslerinde neler öğretilir?

Fotoğrafçılığın temelinde göz estetiği yatar. Makineniz ne kadar profesyonel olursa olsun fotoğraflarınıza yansıyan bir göz estetiniz yoksa sonuçlarınızdan memnun kalmayacaksınızdır. Bu estetik bakış açısı hem teknik detaylar hem de kişinin zevkine bağlıdır. Derslerde öğretilen teknik bilgiler sayesinde perspektifi, doğru açıyı, enstantane ve diyaframın fotoğraftaki etkisini, lens ayarlarını vb. öğrenirsiniz. Bu bilgiler bir de sizin zevkiniz ile birleşince ortaya başarılı ve zevkli sonuçlar çıkar. Fotoğrafçılık derslerinde fotoğrafçılığın tarihine değinilerek entelektüel bir bilgi edinilir, ardından temel fotoğrafçılık bilgileri verilir. İki bölüme ayırırsak kamera ve objektif üzerinden ilerleyen derslerde kameralar ve lensler hakkında bilgi verilir. Diyafram, enstantane, zoom, iso ayarı, fotoğraf formatları, kompozisyon ve daha fazla konu hakkında detaylı bilgiler verilir. 

Fotoğrafçılığa Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Fotoğraf çekerken öncelikli amaç sadece teknik olarak başarı kareler yakalamak değildir. Çektiğiniz fotoğrafın sizi yansıtması, sizden bir parça barındırması o kareyi özgün kılar. Bugün sosyal medya kullanımı ile birçok platformda sayısız fotoğraf çekilip paylaşılır. Çoğu fotoğraf birbirinin aynısıdır ve herhangi bir duygu barındırmaz. İnsanların paylaşmak için çektikleri fotoğraflarda bir estetik kaygı ya da duygusal bağ yoksa bu sadece tüketmeye girer. Bu yüzden anı yakalarken o anda kalmaya dikkat etmek gerekir. Yanı sıra eğer profesyonel fotoğraflar çekmek istiyorsanız teknik bilgi en temel kaygılarınızdan biri olmalıdır. Elbette teoriyi pratikte uygulamak da önemlidir. Başta akılda tutmakta ya da uygulamakta zorlandığınız teorik bilgileri bolca fotoğraf çekerek pekiştirip öğrenebilirsiniz. Böylece bir süre sonra fotoğraflarınız daha doğru şekilde sonuçlanacaktır. Ayrıca çokça pratik yaparak bir süre sonra kendi tarzınızı öğrenebilir ve kendinizi o yönde geliştirebilirsiniz. Kamera konusuna gelecek olursak, başlarda ilk hevesle çok maliyetli bir makine almaktan ziyade bütçenize uygun orta seviye bir makine almak çok daha mantıklıdır. Çünkü zamanla kendinizi geliştireceğiniz ve ilginizin kısa süreli bir heves mi yoksa uzun vadeli bir hobi mi olduğunu da netleştireceğinizden dolayı buna göre bir yol çizmek daha mantıklı olacaktır. Kameranıza karar verdikten sonra onu alırken de görüp almak daha doğrudur. İnternet üzerinden sıfır ya da ikinci el bir ürünü alma seçeneği olsa da tavsiyemiz kamerayı görerek içinize sinip sinmediğine karar vermenizdir. 

Fotoğrafçılık eğitimi almak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

Fotoğrafçılık amatör olarak da gerçekleştirilebilen bir alan olup teknik eğitimi almak isteyenler için birçok eğitmen bu alanda talepler doğrultusunda eğitim vermektedir. İsmek fotoğrafçılık kursu, özel kurslar ya da okullarda verilen kurslar bir seçenek olabildiğini gibi çok makul fiyatlara bütçeye karşılık verebilecek özel dersler de mevcuttur. Bu doğrultuda sitemiz üzerinden eğitmenlerle iletişime geçebilir ve ders talebinde bulunarak hızlı ve kolay bir şekilde derslere başlayabilirsiniz. 

Fotoğrafçılık özel ders ücretleri ne kadardır?

Ders ücretleri sitemize kayıtlı eğitmenlerimizin kriterleri, deneyimleri, yaşadıkları şehir, verdikleri hizmetin tarzına göre değişmektedir. Fakat ortalama bir fiyat olarak 40-150 TL civarında bir ücret belirlenmiştir. Ders saatleri ise yine değişmekte olup 45-60 dakika arasındadır.

Fotoğrafçılık dersi vermek istiyorum, ne yapmalıyım?

Fotoğrafçılık üzerine bilgi ve deneyiminiz varsa ve bu alanda ders almak isteyen kişilere ders vermek istiyorsanız yapmanız gereken çok basit!

Özel Ders Alanı size pratik bir şekilde üye olup öğrencilerle iletişime geçme fırsatı sunmakta. Profil oluştururken doldurmanız gereken bölümlerde özenle davranın. Deneyimleriniz, eğitimleriniz, katıldığınız eğitimler ve kurslar, varsa daha önce verdiğiniz dersler, meslekte kaç yıldır bulunduğunuz gibi önemli bilgileri detaylı şekilde doldurursanız öne çıkmanıza büyük katkı saplayacaktır. Ayrıca ders vermeye başladıktan itibaren öğrencilerinizden profilinize yorum bırakmalarını isteyerek sayfanızı ziyaret edenlere de bir ön bilgi vermiş olursunuz.