Yaratıcı Drama Eğitimi özel dersi veren 219 onaylanmış profil arasından size en uygun Yaratıcı Drama Eğitimi öğretmenini seçin, talebinizi oluşturun ve anında derslere başlayın!

En iyi Yaratıcı Drama Eğitimi öğretmeni bulun

Sizin için üst kısımda listelediğimiz Yaratıcı Drama Eğitimi özel dersleri veren öğretmenlerin profillerini inceleyip, birçok kritere göre (fiyat, yorum, tecrübe, mezuniyet bilgisi vb . gibi) karşılaştırma yapıp en iyi eğitmeni bulabilirsin.219 Yaratıcı Drama Eğitimi öğretmenine onaylı 5 yıldızlı 217 yorum geldi

Her bütçeye uygun Yaratıcı Drama Eğitimi özel dersleri

Yaratıcı Drama Eğitimi özel ders fiyatları olarak ortalama: 512 TL'dir. Bütçenize en uygun öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

En ideal Yaratıcı Drama Eğitimi öğretmeni ile dersler başlayın 😍

Belirlediğin öğretmenlere talebini ilet veya genel ders talebi oluştur aynı gün içerisinde öğretmenler görüş ve ihtiyaçların için en ideal öğretmenle derslere başla

Yaratıcı Drama Nedir?

Yaratıcı drama, çocuklar için akademik ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek alternatif bir tiyatro tekniğidir. Doğaçlama oynamayı biliyorsunuzdur. Kılıcını kullanan bir şövalye ya da imparatorluğunuzu yöneten bir kraliçe olduğunuzu hayal edebilirsiniz. Şimdi, okul konularını öğrenirken ve sosyal dinamikleri keşfederken diğer karakterlerle bir sınıfta bir şövalye ya da kraliçe gibi davranabilseniz ne olur?

Yaratıcı drama, eğitimli bir eğitmen tarafından yönetilirken çocukların tiyatro oyunları ve doğaçlamalar kullanarak sosyal beceriler ve akademik konularda çalışmalarına yardımcı olan eğitim amaçlı kullanılan bir tiyatro türüdür. Öğrencilerin davranışları, fikirleri, yaratıcılığı ve okul konularını keşfetmeleri için güvenli bir ortam sağlar. Sonuçta, yaratıcı drama, bir tiyatro ortamında hayal gücü, konsantrasyon ve duyusal farkındalığı birleştiren öğrenmeye yönelik ezber bozan bir yaklaşımdır.

Yaratıcı Dramanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri

  • Yaratıcı drama, sosyal büyümeyi ve akademik gelişimi hedefleyen bir öğrenme ortamı yaratmak için oyunun unsurları üzerine inşa edilir. 

  • Çocuklar hayal güçlerini matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri ve dil sanatları gibi konularda kullanabilirler ve işitme, konuşma, görsel motor, problem çözme ve karar verme becerileri üzerinde çalışma fırsatı bulabilirler.

  • Yaratıcı drama aynı zamanda kelime dağarcığının ve bağımsız düşüncenin gelişimini teşvik eder.

  • Çocuklar sosyal olarak kendileri ve başkaları hakkında bilgi edinmek için rol yapma alıştırmaları yapabilir ve bir hikayeyi dramatize etmek, öğrencilerin yeni alternatifler bulmasına ve kararlar almasına olanak tanır.

  •  Egzersizler akademik alanlarda yardımcı olmak için araştırılır ve yapılandırılırken, aynı zamanda çalışma becerilerini ve dili de güçlendirir. 

  • Ancak yaratıcı drama resmi değildir ve hiçbir yazılı senaryo kullanılmaz. Egzersizlerdeki diyalog doğaçlamadır ve çocuklar tarafından tartışılan ve geliştirilen hikayelere ve konulara dayanır.Bu faaliyetler öz disiplin, öz saygı ve başkalarıyla ilişkiler kurar. Yaratıcı drama sanatı teknikte yatar ve egzersizler hayal gücünü, dramatik tekniği, duyusal farkındalığı ve konsantrasyonu keşfeder.

Yaratıcı Drama Teknikleri

Yaratıcı drama aşağıdaki teknikleri içerir:

  • Pandomim, konuşmadan ne kadarını söyleyebileceğimizi ve jestlerle ne kadar iletişim kurduğumuzu gösteren sözlü olmayan iletişimin ifadesidir.

  • Doğaçlama: Doğaçlamalar, önceden planlanmış sahnelerdir, ancak eylem ve diyalog o anda kendiliğinden gerçekleştirilir.

Rol yapmada çocuklar bir yaşam problemi yaşarlar ve senaryoda farklı roller oynarlar.

Duyu hafızası doğaçlama ile egzersizler beş duyuyu (görme, koku, ses, dokunma ve tat) vurgular ve ayrıca ses ve görsel algı üzerinde çalışır. Hayatı duyularımız aracılığıyla deneyimliyoruz ve görme ve duyma, okuma ve okuduğunu anlama için gerekli araçlardır.

  • Duygular: Çocuklar bu egzersizlerle duygularını ifade etmeyi ve anlamayı öğrenirler. Rol yapma yoluyla kendi duygularını ve başkalarının duygularını keşfetmek için güvenli bir yere sahipler.

  • Karakterizasyon doğaçlamaları, fiziksellik, kültür, yaş, din ve etnisite gibi insanların benzerlik ve farklılıklarını öğretir. Çocuklar edebiyattaki gerçek insanlar ve karakterler hakkında bilgi edinebilir ve tasvir ettikleri kişi gibi nasıl düşüneceklerini, hissedeceklerini, hareket ettireceklerini ve davranacaklarını deneyimleyebilirler.

  • Diyalog: Çocuklar düşüncelerini, fikirlerini ve duygularını ifade etmek için diyaloğu kullanırlar. Oynadıkları sahnelerde diyaloğu tartışabilir ve organize edebilirler ve ardından sahneler gerçekleştirildikten sonra sahnelere verdikleri tepkileri ifade ederler.

  • Hikaye dramatizasyonu ile çocuklar yazdıkları, eğlendikleri veya daha önce duydukları hikayeleri canlandırırlar. Küçük gruplar halinde dramatize etmek için hikayeler de oluşturabilirler.

Yaratıcı Drama Eğitimi Almak İstiyorum

Yaratıcı drama eğitimi için özel ders almak isterseniz, öncelikle ders almak istediğiniz şehir ve branşı seçerek çıkan listedeki eğitmenlerden kriterlerinize uygun olanı ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitmenlere daha önce ders alan öğrencilerin yaptıkları yorumları okuyarak eğitmen ve ders işleyişi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yaratıcı drama eğitimi özel ders ücretleri şehir, eğitmenin deneyimi ve ders süresine bağlı olarak değişmekte olup 30-150 TL civarındadır. 

Yaratıcı Drama Özel Dersleri Vermek 

Branşınız ne olursa olsun fark etmeksizin yaratıcı drama eğitmeni olabilirsiniz!

Yaratıcı drama eğitimleri verebilecek kapasiteye, bilgi birikimine ve eğitmenlik yapabilme kabiliyetine sahipseniz sitemize üye olarak özel dersler vermeye başlayabilirsiniz. Üye olduktan sonra öncelikle profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanız gerekir. Ek olarak daha önce ders verdiğiniz öğrencilerimiz varsa onların yorumları da sizin tercih sebebinizi belli edecektir. Verdiğiniz ders hakkında yazacağınız blog yazıları ve Özel Ders Alanı’nı etiketleyerek yapacağınız sosyal medya paylaşımlarınız da ön plana çıkmanızda hayli etkilidir.