İlk dersin ücretsiz 😍
S ınav kaygısını kontrol etmek için öğrencilerin uygulaması gereken teknikler blogumuzda
Merhabalar sevgili öğrenciler...
Lgs ye az zaman kala heyecan ve stres tavan yapmış. Onca zaman yaptığınız çalışma emekler fedakarlıklar acaba karşılığını alabilecek miyim düşüncesi sizde normal bir sınav kaygısı oluşturabilir. Bu sefer ki yazımızın konusu Lgs ve sınav kaygısı olsun.
Sınav kaygısı uzmanlar öğrencinin öğrenilen bilginin hatırlanması ve kullanılmasına engel olma durumu olarak tanımlar. Özellikle öğrencinin sınavdan olan beklentisi ve hedefi ve tabi ki dış baskılarda (aile,arkadaş,Öğretmen,..) bu kaygı durumunu daha fazla arttırdığını söyleyebiliriz. Kaygı aslında normal bir durumdur ancak özellikle sizin yaşlarınızda biraz daha zor başa çıkma durumu olabiliyor.
Bunlardan bazıları olduğunu söyleyebiliriz.
bunlardan sadece bazıları her birinizin kendisine has sorunlar olabilir.
Sınav kaygısı ile başa çıkmanın en önemlisi onun kabul edip hayatımızın merkezine koymamamızdır. Bu sınav sonuçta dünyanın sonu değildir. Onu kabul edip tanımak ve ona göre hareket etmek özellikle kaygıyı azaltmak ve buna bağlı olarak başarıyı getirebilir. Ayrıca öğrencilerin dikkat etmesi gereken başka bir husussa Öğrencinin, hayattaki başarının tek kriterinin sınav olduğu, sınavda başarısız olmanın utanç sebebi olduğu, sınav sonucu ile kendini ispatlaması gerektiğine olan inancının değişmesi hedeflenir. Öğrencinin yapabileceği şeylere odaklanması, sınav sonucunun dünyanın sonu olmadığı, başarısızlığın daha çok çalışmak gerektiği anlamına geldiğini düşünmesi gerekir. Sınava çalışmak için az zaman kaldıysa bile zamanı etkili kullanmaya ve daha çok puan getirecek olanlara ağırlık vermeye yönelmelidir. LGS Matematik konularını linkten inceleyebilirsiniz.
Ailenin de bu konuda ciddi bir şekilde öğrencinin yanında durması gerekir. Öğrenci sınav kaygının önemli ayağı da aile olduğunu unutmayalım. Aile ne kadar sınav konusunda bilinçli bir şekilde öğrencinin yanındaysa , öğrencinin mevcut kaygı durumunu atlatması daha kolay olur. Aile çocuğundan kapasitesinden fazlasını istememeli çünkü başarısız olma durumunda öğrencinin zihinsel baskı oluşturması ve buna bağlı kaygı oluşturması çok yüksektir. Ailenin bu konuda gerçekçi beklenti içerisinde olması çok önemlidir.
Bu sınav sizden daha önemli değildir. LGS Konuları başlıklı makalemizden LGS'de çıkan konuları ve soru dağılımlarını inceleyebilirsiniz. Her birinizin başarabileceği o kadar güzel şeyler olacak ki dönüp arkanıza baktığınızda çok güleceksiniz =))
Mehmet Ç.
Tecrübeli fen Bilimleri öğretmeni. Bir çok özel öğretim kursu ,çocuk Kulübü ve online ders platformlarında ders verdim. Hala da vermeye devam ediyorum. Farklı illerde görev yapt...
Sınava hazırlanan öğrenciler neler yapmalı, nelere dikkat etmelidir. Ebeveynler nasıl davranış göstermelidir.
Öğrenciler sınav stresini nasıl azaltabilir. Nelere dikkat edilmelidir. Stresinizi azaltmanın tüm yolları. Sınavlarda başarılı olmak için sınav stresi ile nasıl başa çıkılır.
YÖK Başkanı üniversite giriş sınavı ile ilgili yeni sistemi açıkladı.
TYT sınavına giren sözel bölümü öğrenciler hangi testlere dikkat etmelidir, hangi derslerden puan alabilirler.